اینترنت و شکل گیری باندهای جرم و فساد در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی فضای مجازی و آسیب های اجتماعی نوپدید
  • کد COI اختصاصی: NOPADID01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادله بریمانی ورندی

کارشناسی علوم اجتماعی

چکیده

با ورود رایانه به زندگی اجتماعی بشر، تغییرات شگرفی را در جامعه بشری شاهد بودیم. به تبع این تغییرات زندگی بشر به فضای جدیدی منتقل شده و یا در حال انتقال است به همین سبب جرائم در اجتماع شکل جدیدی یافته و روش های جدیدی را برای پیشگیری و کشف می طلبد و آینده پژوهی برای ترسیم وضعیت جرائم در آینده اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. زندگی جدید، قوانین و مقررات اجتماعی جدیدی را در پی خواهد داشت که قوانین کشورهای مختلف برای مقابله با جرائم فضای مجازی از جمله این قوانین است که کشور ما ایران نیز از این موضوع غافل نبوده و قوانین متناسب را به تصویب رسانده و برای اجرا ابلاغ شده است. در فضای جدید، زندگی پلیس نقشی متفاوت از گذشته داشته و مراقبت از خیابان مانع ارتکاب و کشف جرم را در پی نخواهد داشت. بنابراین، پلیس باید وارد فضای مجازی شده و گشت های خود را در این فضا طراحی و اجرا کند و چاره ایی جز کشف جرم در فضای مجازی ندارد. آنچه در این مقاله در پی آن بوده ایم، ترسیم آینده جرائم در فضای مجازی است تا بیش از بیش جرائم در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد تا پلیس از نقش پیشگیرانه و کشف جرائم در این فضا غافل نشود.

کلیدواژه ها

اینترنت (Internet)، فضای مجازی(cyber space)، جرایم سایبری (cyber crime)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.