کاربرد آنزیم ها در فرایند استخراج به عنوان روشی نوین و دوستدار محیط زیست

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا
  • کد COI اختصاصی: IRANQMS01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثنا نیکجوی

گروه علوم وصنایع غذایی، پردیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران

مریم قایع جو

گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه غیرانتفاعی تجن، ایران

چکیده

هدف: هدف از این تحقیق بررسی کارایی و مکانیسم کاربرد آنزیم ها در فرایند های استخراج ترکیبات زیست فعال گیاهی و روغن از دانه های مختلف می باشد. روش پژوهش: پیشتیمار آنزیمی به عنوان یک راه موثر و نوین برای رهاسازی ترکیبات باند شده و افزایش عملکرد کل در نظر گرفته شده است اضافه نمودن آنزیم های خاصی مانند سلولاز، آمیلاز، و پکتیناز در طی فرآیند استخراج از طریق شکستن دیواره سلولی و هیدرولیز پلی ساکارید و چربی ساختمانی باعث افزایش بازیابی میشود. دو روش عمده برای استخراج آنزیمی وجود دارد: استخراج آبی به کمک آنزیم و استخراج به کمک فشار سرد با آنزیم. نتیجه گیری کلی: در سالهای اخیر، کاربرد آنزیم ها در صنایع روغن و در صنعت استخراج ترکیبات زیست فعال گیاهی مخصوصا از ضایعات به دلیل مزایایی که این کاتالیزورهای بیولوژیکی دارند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. روش های سنتی استخراج معمولا پرهزینه و به دلیل بالا بودن احتمال وقوع حریق و انفجار، بسیار خطرناک است، وجود باقیمانده حلال در روغن و تفاله، سلامتی را به مخاطره می اندازد. بنابراین استفاده از آنزیم ها به عنوان ترکیبات جانشین که دارای خطرات کمتری هستند مورد توجه قرار می گیرد. از نظر محیط زیستی فرآیند استخراج آبی _آنزیمی روشی سبز و دوستدار محیط زیست است.

کلیدواژه ها

آنزیم، استخراج، ترکیبات زیست فعال، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.