بررسی میزان شیوع و تنوع گون های انتروکوکو سهای جداسازی شده از شیر خام در استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا
  • کد COI اختصاصی: IRANQMS01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا نصیری

دانشجوی کارشناشی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، تبریز، ایران

شهرام حنیفیان

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، تبریز، ایران

چکیده

هدف: بررسی میزان شیوع و تنوع گونه های انتروکوکو س جداسازی شده از شیر خام در استان آذربایجان شرقی و ارزیابی سطح مخاطره موجود می باشد. روش پژوهش: تعداد 60 نمونه شیر خام با روش تصادفی طبقه ای از مناطق مختلف استان آذربایجان شرقی جمع آوری گردید. بعد از جداسازی انتروکوکوس ها در محیط کانامایسین اسکولین آزاید آگار، جدایه ها با آزمون های غربال گری متعدد مورد شناسایی قرار گرفتند. برای تعیین گونه های انتروکوکوس از آزمو نهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی استاندارد استفاده گردید. نتیجه گیری کلی: بر اساس نتایج مطالعه تمامی نمونه های شیر خام مناطق مختلف حاوی انتروکوکوس بودند. غالب گونه های انتروکوکوس جداسازی شده شامل E. gallinarum، ،E. raffinosus، E. saccharolyticus و غیره بودند که برخی از این گونه ها واجد خاصیت بیماریزایی هستند. با توجه به آلودگی بالای شیرهای خام با این باکتری، به نظر می رسد دوشش، جمع آوری و حمل و نقل شیر خام تحت شرایط غیربهداشتی امکان آلودگی ثانویه شیر خام را افزایش می دهد. با در نظر گرفتن نتایج مطالعه و ارتباط انتروکوکو سها با شرایط بهداشتی شیر خام، می توان به موازات کلی فرم ها از انتروکوکوس ها نیز به عنوان شاخصی برای پیش بینی وجود آلودگی های محیطی و مدفوعی در شیرخام استفاده نمود.

کلیدواژه ها

شیرخام، گونه های انتروکوکوس، میزان شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.