بررسی اثر فیلم های پلیمری پوشانده شده با آلفا-توکوفرول در جلوگیری از اکسایش کرهسنتی نگهداری شده در یخچال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا
  • کد COI اختصاصی: IRANQMS01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خواجه وندی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، تهران، ایران

مجید جوانمرد

دانشیار گروه فناوری های پس از تولید، پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران

محمدرضا اسحاقی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف از این تحقیق بررسی عملکرد فیلمهای پلیمری پوشانده شده با آلفا- توکوفرول در جلوگیری از اکسایش چربی در کره بود. روش پژوهش: محلول اتانولی آلفا- توکوفرول با سه غلظت متفاوت (0/1%، 0/15% ، 0/2% ) بر روی سطح فیلمهای پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) و پلی پروپیلن خطی شده (BOPP) پوشانده شد. از فیلمهای فاقد آلفا- توکوفرول به عنوان شاهد استفاده شد. مهاجرت آلفا- توکوفرول از سطح فیلمها به اتانول 95% (ماده مشابه چربی) در دمای 22 درجه سانتیگراد اندازه گیری شد. با افزایش زمان و غلظت آلفا- توکوفرول، مهاجرت به اتانول افزایش یافت (0/05> P) . ثبات اکسایشی قطعات کره سنتی بسته بندی شده با فیلمهای پلی اتلین و پلی پروپیلن (فاقد و حاوی آلفا- توکوفرول) در دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد) طی 30 روز بررسی شد. مقدار شاخص پراکسید، اسیدهای چرب آزاد و ویژگیهای حسی نمونه ها در مدت نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه گیری کلی: در دمای یخچال فیلم LDPE در ثبات اکسایشی محصول و حفظ کیفیت آن به طور معنی دار بهتر از فیلم BOPP با غلظت یکسان بود (0/05< P). فیلم های فاقد آلفا- توکوفرول از این نظر اختلاف معنی داری نداشتند. در دمای یخچال پوشش آلفا- توکوفرول با غلظت 0/15% در هر دونوع فیلم مطلوب ترین ثبات اکسایشی و ویژگی های حسی را ایجاد کرد. بر اساس نتایج پوشش آلفا- توکوفرول روی سطح فیلم های پلیمری در حفظ پایداری و ثبات اکسایشی کره و حفظ ویژگی های حسی کره مؤثر بود.

کلیدواژه ها

بسته بندی فعال، فیلم های پلیمری، آلفا- توکوفرول، مهاجرت، اکسایش چربی، کره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.