بررسی وضعیت و صفات رویشی گونه های بلوط ایرانی، بنه و بادامک در جنگلکاری های طرح صیانت (مورد مطالعه: بخش مرکزی شهرستان بویراحمد)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 673

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NRREFS02_031

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

برای انجام این بررسی قسمتی از جنگلکاری های طرح صیانت از جنوب زاگرس، عرصه ای به مساحت 878/5 هکتار، واقع در بخش مرکزی شهرستان بویراحمد انتخاب گردید. دستیابی به الزام های مدیریتی عرصه های جنگلکاری در جنگل های جنوب زاگرس با تأکید بر منطقه مورد مطالعه و بررسی صفات رویشی سه گونه جنگلکاری شده بلوط ایرانی، بنه و بادامک مهم ترین مقصود این بررسی می باشد. جهت مطالعه ارزش کیفی و کمی صفات رویشی گونه های موجود، از روش آماربرداری خوشه ای استفاده گردید. نتایج نشان داد که از مجموع تعداد 288 گونه جنگلکاری شده، گونه بلوط ایرانی دارای 54/51 درصد زنده مانی، گونه بنه دارای 21/875 درصد زنده مانی و گونه بادامک دارای زنده مانی 61/23 درصد می باشد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و آزمون توکی نشان داد که صفات رویشی نظیر زنده مانی نهال ها، قطر یقه و ارتفاع آنها، در سطح 0/01 درصد تحت تأثیر سن عرصه های جنگلکاری شده می باشد، به طوری که این صفات در سنین یک، 2 و 9 سالگی دارای بیشترین مقدار است. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر نهال های موجود سه گونه بلوط ایرانی، بنه و بادامک روی قطر یقه آنها دارای اثر معنی دار بوده است به طوری که مقدار پارامتر آماری p کمتر از 0/05 است. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که مقدار صفات رویشی قطر یقه در گونه بلوط ایرانی دارای بیشترین مقدار (0/27) و برای گونه بنه دارای کمترین مقدار (0/16) است. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین مقدار صفات رویشی ارتفاع نهال ها در سه گونه موجود، تفاوت معنی دار آماری وجود ندارد زیرا مقدار پارامتر آماری p کمتر از 0/05 است.

نویسندگان

سید امیدرضا شبیری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :