بررسی وسعت جنگل های مانگرو در ایران و جهان با ارائه راهکار های مدیریتی جهت حفاظت از جنگل های مانگرو
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 939
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANEESD01_069
تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393
چکیده مقاله:
جنگل های مانگرو نواحی ساحلی جزر و مدی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به شمار می آیند. این جنگل ها در 112 کشور دنیا یافت می شوند و در زمره غنی ترین و حاصلخیزترین اکوسیستم های دنیا به حساب می آیند که در مقایسه با سایر مناطق مردابی، به میزان وسیع تری مورد استفاده مستقیم انسان قرار گرفته اند. تغییرات در وسعت جنگل های مانگرو دارای علل و اثرات مختلفی است. فشار بالای جمعیت در مناطق ساحلی منجر به تبدیل بسیاری از جنگل های مانگرو به دیگر استفاده ها شده است. به طور کلی جنگل های مانگرو در جهان با سرعت 1 تا 2 درصد در سال در حال کاهش هستند و این نرخ رو به افزایش است. از دلایل اصلی تخریب می توان به، توسعه شهری، آبزی پروری، معدن کاوی و بهره کشی مفرط برای الوار، ماهی، سخت پوستان و نرمتنان اشاره کرد. این تحقیق به بررسی جنگل های مانگرو، اهمیت آن ها در سطح جهان و ایران وارائه راهکارهایی در جهت حل مسائل و مشکلات مانگرو ها پرداخته است. برای این منظور ابتدا مقدمه ای در ارتباط با ویژگی محیط رشد مانگروها و توزیع مانگروها در جهان و مناطق مختلف ایران گفته شده و در ادامه به بررسی تغییرات وسعت رویشگاه مانگرو در ایران و جهان و دلایل کاهش وسعت این جنگل ها اشاره، و در پایان مهم ترین عوامل تهدید کننده در ایران بررسی، و نتایج حاصل از آن ارائه شده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سوگند عباسی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
سرور شفیعی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان،باشگاه پژوهشگران جوان،اهواز،ایران
الناز علاقه بند زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :