بررسی تغییرات کیفی و میکروبی چهار رقم آلبالو خشک شده به روش اسمزی طی یکسال نگهداری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
  • کد COI اختصاصی: FNCSF01_511
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه عین افشار

استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

حمل و نقل آلبالو به صورت تازه موجب صدمات مکانیکی و افت کیفیت آن میشود لذا خشک کردن آلبالو امکان صادرات آن را فراهم نموده و بازارهای مصرف این ماده غذایی را توسعه میدهد. در این تحقیق از چهار رقم ارلی - جیبلیوم، بوترمو، سیگانی و محلی، از باغ 62 هکتاری شهد ایران نمونه برداری انجام شد. نمونه ها به آزمایشگاه منتقل و در دمای یخچال 5 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. جهت انجام فرایند اسمزی از محلول نمک اشباع و به نسبت 1:5 محلول اسمزی به میوه به مدت 8 ساعت استفاده شد. سپس نمونه ها در خشک کن کابین ی در سینی های مخصوص در دمای 64 درجه سانتیگراد قرار گرفتند و پس از 10 ساعت از خشک کن خارج، در بسته های پلی آمید تحت خلاء بسته بندی شدند و در دمای حدود 25 درجه سانتیگراد به مدت یک سال قرار گرفتند . پس از 6 ماه و یکسال آزمونهای فیزیکی و شیمیایی (تعیین بریکس، pH، اسیدیته، رطوبت، آزمون تعیین رنگ) و آزمونهای میکروبی انجام گرفت. نتایج نشان داد که رقم بوترمو و پس از آن سیگانی مناسب ترین ارقام از نظر کیفیت تولید آلبالوی خشک با بافت مناسب بودند. همچنین فرایند اسمزی و بسته بندی در بسته های پلی آمید عوامل بسیار مهمی در تولید محصول مرغوب و با قابلیت ماندگاری مناسب میباشند.

کلیدواژه ها

آلبالو، انبارداری، بسته بندی، خشک کردن اسمزی، خشکبار، خلاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.