بررسی ارزش غذایی و ویژگیهای آنتی اکسیدانی آب انار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
  • کد COI اختصاصی: FNCSF01_484
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی کهواده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه علوم و صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان

سهیلا جابر انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه علوم و صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان

طلا رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه علوم و صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان

سپیده صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه علوم و صنایع غذایی

چکیده

قسمت های مختلف انار حاوی ترکیبات موثری می باشند که می توانند علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، فعالیت آنتی اکسیدانی گسترده ای را نیز شامل شوند. آب انار تازه شامل 85% آب، 10% سوکوروز و 1/5% پکتین، اسید اسکوربیک و فلاونوئیدهای پلی فنولیک است. الاژیک اسید (Ellagic acid) از مهمترین ترکیب های موجود در انار بوده که ساختار و طبیعت فنلی این ترکیب موجب فعالیت آنتی اکسیدانی قوی آن می شود که آنتی اکسیدان ها نقش ویژه ای در حفظ سلامت افراد دارند. بررسی ها نشان می دهد آب انار از ترکیبات فنولیک بیشتری نسبت به سایر آب میوه ها برخوردار است و توانایی های زیادی را در مهار رادیکال های مختلف دارد. این آب میوه حاوی انواع مختلف قندها، اسیدهای آلی، آلکالوئیدها، پلی فنول ها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها و ویتامین ها است. آب انار به علت خواص ویژه ای که دارد می تواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کرده و علاوه بر جلوگیری از تصلب شرایین و بیماری های قلبی، کاهش اختلال در کارکرد کلیه ها را به همراه خواهد داشت. با توجه به نقش مهم میان وعده های غذایی در تامین میزان انرژی، مواد مغذی، نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مناسب مغز می توان از آب انار به عنوان یک نوشیدنی مناسب و انرژی زا در برنامه های میان وعده ای غذایی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آب انار، آنتی اکسیدان، الاژیک اسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.