بررسی خصوصیات فارینوگرافی و اکستنسوگرافی آردهای گندم تجاری استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
  • کد COI اختصاصی: FNCSF01_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما نعیمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

امیرحسین الهامی راد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار ، ایران

محمد آرمین

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار ، ایران

چکیده

آرد گندم همواره یکی از پرمصرف ترین محصولات کشاورزی در تهیه نان است. لذا پیش بینی ویژگی های آرد قبل از مصرف می تواند در نحوه استفاده آن موثر باشد. یکی از ویژگی های آرد رئولوژی آن است. هدف از این تحقیق مقایسه خصوصیات رئولوژی آردهای تجاری استان خراسان رضوی بود. به این جهت آرد تولیدی چهار کارخانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که آردها جذب آبی در محدوده 63/3 تا 72/7 درصد داشتند. همچنین نتایج مقایسه میانگین نشان داد که آرد نیشابور بیشترین مقاومت (13 دقیقه ) ف عدد والو ریمتری (91/3 ) و کمترین میزان شل شدن خمیر (5/67 واحد برابندر) را داشت (0/01> p). همچنین مشاهده شد که آرد مشهد بالاترین میزان قابلیت کشش و بیشترین میزان مقاومت به کشش را در بین سایر آردها داشت (0/01> p).

کلیدواژه ها

آرد گندم، فارینوگراف، اکستنسوگراف، رئولوژی خمیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.