بررسی ریزش در تونل حفاری شده به روش NATM پروژه خط A مترو قم با استفاده از داده های ابزاردقیق و ارایه روش عبور از منطقه ریزش
محل انتشار: اولین همایش ملی راه آهن سریع السیر در ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,013
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HSRC01_078
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
حفاری تونل موجب آزادسازی تنش های برجای خاک شده و تغییر شکل های زمین از نتایج غیرقابل اجتناب ساخت تونل است. درواقع هیچگاه این امکان وجود ندارد که دقیقا همزمان با حفاری، یک پوشش با سختی بی نهایت در آن قرار داد و بنابراین همواره مقداری تغییر مکان در محل حفاری تونل وجود دارد و این تغییر مکان به صورت زنجیره ای تا سطح زمین را تحت تاثیر قرار داده و موجب نشست سطح زمین می شود. تعیین مقدار نشست های ایجاد شده و تاثیر آن بر سازه های روزمینی و زیرزمینی در پروژه های تونلسازی شهری از اهمییت ویژه ای برخوردار است. در مهرماه سال 91 ریزشی به طول 30 متر و نشستی به ارتفاع 2 متر در تونل کارگاه A2 که به روش NATM حفاری شده بود، رخ داد. این حادثه با تلفات جانی همراه نبود اما خسارات مالی زیادی به همراه داشت و نیز باعث به تاخیر افتادن پیشرفت و روند کاری پروژه شد. در این حادثه عواملی چون نشت آب و وجود کوره های آجر پزی قدیمی تاثیرگذار بودند. نکته قابل توجه این است که بعد از ریزش سازه تحکیمات موقت تونل سالم بوده و بصورت یکپارچه نشست کرده است. در چنین شرایطی مهمترین کار عبور از منطقه ریزش کرده و ایجاد تحکیمات موقت می باشد. در این مقاله داده های حاصل از ابزاردقیق قبل از ریزش تونل مورد بررسی قرار گرفته و نیز روش اجرایی که در پروژه مترو قم برای عبور از منطقه ریزش استفاده شده با تفکیک مراحل و همراه با عکس ارایه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرش بخشی پور صداپشته
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، ساکن استان گیلان و شهرستان لاهیجان
سعید جواهرزاده
دکتری عمران ( سازه- زلزله )، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، ساکن تبریز