تقویت پیاده راه گردشگری در بافت تاریخی شهر سنندج با تکیه بر حرکت پیاده (دستیابی به معیارها و ضوابط طراحی) (محدوده مورد مطالعه: از میدان انقلاب تا چهار راه انقلاب)
محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 850
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GUPSD01_1239
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
در دهه های اخیر به نظر می رسد حرکت شتابان فرسودگی بافت های تاریخی شهرها که ناشی از رشد بی رویه و نامطلوب شهر نشینی و شهرسازی است، نیاز به بازنگری در فرآیندهای توسعه شهری را ضروری نموده است. در این میان شاید بتوان گفت ناکارآمدی شبکه های دسترسی شهری می تواند به عنوان یکی از شاخص های فرسودگی این بافتها مطرح شود. لذا جهت احیا و باززنده سازی بافت تأکید، بر حرکت پیاده می تواند بافت فرسوده و تاریخی را به قطب های جدیدی در توسعه اقتصادی و فعالیتی شهری تبدیل نموده و موجبات ارتقاء سرمایه اجتماعی را فراهم نماید. طراحی مسیرهای پیاده راه گردشگری در بافت تاریخی خیابان انقلاب سنندج به عنوان گامی دوجانبه و شاید چند سویه برای حفاظت از بافت و هدایت گردشگر می تواند به عنوان پیش اقدامی بافت کهن مورد نظر را حیات بخشد، و به عنوان تکمیل در امر حفاظ به احیاء بافت منجر گردد. این مقاله با رویکرد تحلیلی- توصیفی، از روش مطالعات میدانی و ک تابخانه ای و با استفاده از مدل swot تهیه و تدوین شده است. در این پژوهش به بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای بافت تاریخی خیابان انقلاب سنندج پرداخته ایم. و در نهایت راهکارهایی مبتنی بر ارزش های موجود در بافت تاریخی، جهت باززنده سازی و تقویت پیاده راه گردشگری در راستای ارتقاء کیفیت حرکت پیاده در محدوده مورد مطالعه، ارائه گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پرویز اصلانی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و مدرس دانشگاه شهید یزدان پناه سنندج
ارسلان طهماسبی
دکتری معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :