سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 797

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GUPSD01_1195

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن

حاشیه نشینی پدیده ای است که در طول شصت سال گذشته در شهرهای بزرگ ایران پدیدار شده و خانواده ها و اقشاری که در مجاورت شهرها در شرایط نامطلوب فضایی، کالبدی و خدماتی به سر می برند، در بر می گیرد. دهه 1340 در ایران نقطه عطفی در ظهور پدیده اسکان غیررسمی است، به حاشیه راندن روستاها و بخش کشاورزی در ا قتصاد کشور، اتکا به منابع نفتی و ورود درآمدهای حاصل از فروش نفت به شهرها، تمرکز بر طرح های صنعتی و برنامه های عمرانی در شهرها (به ویژه شهرهای بزرگ کشور)، زمینه را برای برهم زدن تعادل میان شهر و روستا و از میان بردن تعادل های منطقه ایی فراهم کرد. گسترش شهرها بدون وجود جایگاهی در برنامه ریزی های رسمی کشور برای اقشار کم درآمد، بستر مناسب برای پیدایش سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهرها به عنوان راه حلی برای اسکان این گروه از اجتماع فراهم کرد. حاشیه نشینی به تدریج در بسیاری از شهرهای کشور ظهور یافت و همچنان در حال رشد و گسترش است. با ظهور پدیده اسکان غیررسمی، راه حل هایی نیز برای چاره جویی این مسئله مطرح شده که اغلب بسیار سطحی و گذار بوده است و نتوانسته اند مشکل این سکونتگاه ها را حل کنند. این مقاله سعی دارد ضمن نگاهی کلی بر چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری اسکان غیررسمی در ایران به بررسی چگونگی برخورد با آن در کشور به ویژه در دهه معاصر بپردازد.

کلیدواژه های چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن:

نویسندگان مقاله چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن

محجوبه دهبان

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
_ پیران، پرویز(1366-1368)، "آلونک نشینی در تهران "، مجله اطلاعات ...
_ پیران، پرویز(1374)، "آلونک نشینی در ایران"، مجله اطلاعات سیاسی- ...
_ جبیبی، سید محسن؛ زهرا اهری و دیگران (1371)، "طرح ...
_ رفیعی، مینو؛ کمال اطهاری و دیگران (1374)، "حاشیه نشینی ...
_ سند تواهندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی، هیات وزیران جمهوری ...
_ شیخی، محمد(1380)، "تبیین فرایند شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه ...
_ مهندسان مشاور آمایش توسعه البرز، 1387: "امکان‌سنجی نهادینه سازی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن" توسط محجوبه دهبان، کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سکونتگاه غیررسمی، توسعه شتابان و نامتوازن، حاشیه نشینی، سند توانمندسازی، فقر شهری هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 797 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حاشیه نشینی پدیده ای است که در طول شصت سال گذشته در شهرهای بزرگ ایران پدیدار شده و خانواده ها و اقشاری که در مجاورت شهرها در شرایط نامطلوب فضایی، کالبدی و خدماتی به سر می برند، در بر می گیرد. دهه 1340 در ایران نقطه عطفی در ظهور پدیده اسکان غیررسمی است، به حاشیه راندن روستاها و بخش کشاورزی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چگونگی و عوامل مؤثر در شکل گیری و دگرگونی سکونتگاه های غیررسمی در ایران با نگاهی به راهکارهای چاره جویی آن با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.