امکان سنجی توسعه سامانه ی بام سبز در شهر شیراز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی نعمتی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدرضا بمانیان

استاد دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدرضا پورجعفر

استاد دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

پایداری محیط انسان ساخت به عنوان بخشی از محیط زیست انسانی و دربرگیرنده و سامان دهنده ی فعالیتهای اقتصادی- اجتماعی در گرو برقراری حالت پویا میان فضای انسانی، محیط زیست و کاربران فضاست و این شرط از طریق تعامل سه نظام زیست محیطی، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی امکان پذیر می باشد. طراحی پایدار نیز که نوعی دخل و تصرف در محیط است، تلاش می کند راه حل هایی را ابلاغ نماید که با اهداف محیطی، اجتماعی و اقتصادی به تعادلی دست یابد که بتواند کیفیت زندگی بهتری را برای نسل کنونی و میراث مناسبی را جهت آیندگان فراهم کند. در راستای تحقق این اهداف در ساخت و ساز، موضوع بام سبز م وضوعی نسبتاً جدید است، که چنانچه در مقیاس کلان به کار گرفته شود تبعات مثبت بسیاری در پیشبرد توسعه پایدار خواهد داشت. تدوین سیاست ها و برنامه ریزی کلان در خصوص توسعه ی این صنعت، می بایست از طریق انجام تحقیقات گ سترده در خصوص مزایای اجتماعی و محیطی بام های سبز و سودمندیهی اقتصادی این بام ها و برآورد هزینه های اجرایی در کوتاه مدت و دراز مدت، با بهره گیری از تجارب کشورهای دیگر صورت پذیرفته و نقش سازمان های تصمیم گیرنده در این حوزه تعیین گردد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و از روش تحقیق تحلیلی- تطبیقی استفاده شده است. بررسی ا نجام شده در 2 بخش به هم پیوسته مطالعات نظری و میدانی انجام شده است و ضمن بررسی ماهیت بام های سبز و نقش آنها در پیشبرد ا هداف پایداری، و بررسی تجارب کشورهای پیشرو در این زمینه، به ارائه ی راهبردهای توسعه ی صنعت بام سبز در کشور و در نهایت ا مکان سنجی توسعه بومی سازی بام های سبز در شهر شیراز پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، محیط زیست، محیط انسان ساخت، بافت سبز، انگیزه های توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.