ارزیابی نقش خدمات و امکانات در توسعه طبیعت گردی شهری از نظر گردشگر (مطالعه ی موردی: شهر رامسر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0832
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دری بالی لاشک

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

صدرالدین متولی

استادیار، جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

امکانات و خدمات شهرها، مهمترین شاخص در توسعه گردشگری شهری است. به همین دلیل ضرورت ارزیابی نقش این خدمات و امکانات در فرآیند توسعه گردشگری شهری ازاهامیت بسزایی برخوردار است. با توجه به ضرورت پژوهش و شناخت امکانات و پتانسیل های طبیعی موجود در شهر رامسر، نیاز به معرفی، شناخت و هدف گ ذاری این توان ه ای طبیعی می باشد. رامسر یکی از شهرهای ساحلی استان مازندران است که به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و قرارگیری در کنار دریاچه خزر با ساحل ماسه ای نرم، داشتن چشمه های آبگرم و سرد م عدنی، محیط سرسبز و زیبای جنگلی و اقلیم خزری دارای اهمیت بالایی در امر طبیعت گردی است که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی بی شماری را به خود جذب می کند. اهداف پژوهش حاضر افزایش توان اکوتوریستی شهر رامسر، شناسایی امکانات و خدمات توریستی، افزایش میزان رضایتمندی طبیعت گردان شهری در منطقه مورد مطالعه است. نوع روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است که از روش های میدانی و کتابخانه ای در جمع آوری اطلاعات استفاده گردید. با استفاده از روش آلفای کرونباخ تعداد 242 پرسشنامه لحاظ شد که برای تکمیل توسط گردشگران حاضر در اماکن تفریحی شهر رامسر انجام شد که با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تعداد 242 پرسشنامه لحاظ شد که برای تکمیل توسط گردشگران حاضر در اماکن تفریحی شهر رامسر انجام شد که با استفاده از آزمون آمار استنباطی کار اسکوئر بعد از پرداخته نمودن اطلاعات در محیط نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. مهمترین یافته ای تحقیق عدم رضایت گردشگران در ن ظافت سواحل و پارک ها، عدم وجود سرویس های بهداشتی مناسب و مکفی در نقاط گردشگری، قیمت بالای ک الاها و روشنایی در شب ذکر شده است. مهمترین عامل جاذب گردشگر در شهر رامسر توسط پرسش شوندگان به ترتیب دریا و سواحل شهر رامسر، چشمه های آبگرم معدنی، آبشارها و در آخر کوه ها و جنگل ها بیان شد.

کلیدواژه ها

ارزیابی، گردشگر، توسعه طبیعت گردی، خدمات و امکانات، شهر رامسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.