رهیافتی به بهبود شرایط آسایش اقلیمی فضای زمستان نشین خانه سنتی یزد به منظور استفاده در تمام فصول از طریق تحلیل اقلیمی با استفاده از نرم افزار (نمونه موردی: حیاط نارنجستان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 739

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GUPSD01_0575

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

شهر تاریخی یزد به تبع جاذبه های تاریخی فراوان همواره خاستگاه گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور بوده است. برای حراست از این میراث جهانی، اقداماتی جهت احیای آن صورت گرفته است. بعضی از خانه های سنتی یزد از جمله حیاط نارنجستان در مجموعه هنر و معماری دانشگاه یزد تغییر کاربری یافته است و این امر قدم مؤثری در حفظ ان می باشد. احیای جنین بناهایی در راستای حفاظت از آن، با مشکلاتی روبرو می باشد که یکی از آنها، مواجهه با بخش های زمستان نشین و تابستان نشین می باشد که به دلیل جهت گیری خاص این بناها در راستای قبله و حضور نظام کوج در زندگی گذشته ایجاد شده است.در اعمال کاربری های جدید این بناها جهت احیای آن، فضاهای موجود از قبیل زمستان نشین در تابستان نیز مورد استفاده قرار می گیرد که این امر منجر به مصرف بیش از حد مجاز انرژی های تجدید ناپذیر خواهد شد. سهم قابل توجه و روند رو به رشد مصرف انرژی و همجنین نقش عمده مصرف سیستم های گرمایش و سرمایش، استفاده از روش های مؤثر و تجربه شده صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان را اجتناب ناپذیر می کند. استفاده از سایه بان یکی از راهکارهای اساسی برای کاهش بار برودتی در ساختمان ها است که در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این مقاله یکی از اتاق های زمستان نشین حیاط نارنجستان مورد تحلیل قرار گرفته است. هدف این پژوهش بهبود شرایط آسایش در اتاق مذکور می باشد. بدین منظور سعی درایجاد سایه بان مناسب توسط تحلیل های اقلیمی و نرم افزاری شده است. اینتحقیق از گونه پژوهش تحلیلی منطقی می باشد. به این ترتیب موضوع پژوهش با استفاده از مشاهده و برداشت میدانی، مطالعات کتابخانهای، شبیه سازی به وسیله نرم افزار تخصصی Ecotect و مقایسه تطبیقی، مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیده ناهید اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

سیدمحمدحسین آیت اللهی

عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :