ارزیابی ایمنی زمین بازی کودکان در پارک ها (نمونه موردی: پارک های منطقه یک شهر یزد)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0473
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین سرائی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

صدیقه جمشیدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

سمانه تسلیم

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

چکیده

محیط های عمومی شهری از جمله محیط هایی است که کودکان به طور خاص و سایر افراد به طور عام با آن در ا رتباط هستند، از سوی دیگر فضای سبز و زمین بازی در شهرها موجب به وجود آوردن بسترهای مشارکتی میان کودکان و دیگر گروه های سنی در جامعه می شود، لذا ایمن سازی زمین های بازی و پارک ها ضروری به نظر می رسد. شهر یزد به دلیل شرایط اقلیمی گرم و خشک با کمبود فضای سبز و در نتیجه زمین بازی برای کودکان مواجه است ایمن نبودن برخی از وسایل بازی ضرورت انجام این پژوهش را چند برابر کرده است. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی ایمنی زمین بازی کودکان، کمک به بالا بردن ایمنی زمین بازی و کاهش حواث در زمینه بازی کودکان می باشد که با استفاده از روش تحلیلی- اسنادی و پیمایشی و انجام آزمون های T و تحلیل واریانس اطلاعات پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج به دست آمده نشان داد که ایمنی پارک ها، زمین بازی کودکان و وسایل بازی در پارک های منطقه یک شهر یزد پائین تر از حد متوسط بوده است، که نشان می دهد بیش از نیمی از پاسخگویان از وضعیت زمین بازی کودکان رضایت ندارند، بنابراین توصیه می شود تصمیم سازان و تصمیم گیران، ایمن سازی پارک ها بخصوص زمین بازی کودکان را در اولویت قرار دهند، برای ایمن سازی ارک ها ضمن پیاده سازی مدیریت یکپارچه ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی می بایست از داده های اولیه و استاندارد برای طراحی زمین بازی در سطح جهان استفاده کرد، زیرا چنانچه اولیای ک ودکان نسبت به ایمنی و امنیت پارک ها تردید داشته باشند، این عدم اطمینان می تواند روی میازن مراجعه به پارک و محوطه های بازی کودکان اثر گذار باشد.

کلیدواژه ها

ایمنی، زمین بازی، وسایل بازی، پارک، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.