نشان دادن رژیم های جریان چاه افقی با ساخت مدل مصنوعی، با استفاده از چاه‎آزمایی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RESERVOIR03_125

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

در تفسیر چاه آزمایی، ما یک مدل ریاضی را به کار می بریم تا عکس العمل فشاری (خروجی) را به تاریخچه تولید (ورودی) نسبت دهیم. رژیم های جریان در چاه های افقی بدین صورت خواهد بود، در ابتدا یک جریان شعاعی به صورت یه صفحه ی عمودی تولید می شود سپس وقتی اثر جریان به بالا و پایین مخزن برسد یک جریان خطی تولید می شود، و در آخر چون طول چاه افقی نسبت به کل مخزن کوچک می باشد یه جریان شعاعی افقی ایجاد می شود. مدل مخزن مصنوعی ساخته شده مورد مطالعه یک مخزن شکافدار سه بعدی اشباع نفت می باشد. در ساخت این مدل مقادیر تراوایی به منظور عدم تاثیر غیریکنواختی تراوایی در جهات X و Y یکسان در نظر گرفته شده است. در این مقاله هدف ما شناسایی و نشان دادن رژیم های جریان چاه افقی در مخزن شکافدار به کمک ساخت مدل مخزن مصنوعی می باشد. این مطالعه با دو نرم افزار شبیه ساز اکلیپس و نرم افزار چاه آزمایی سفیر مورد بررسی شده است، طوری که اندازه بلاک ها را در مدل مصنوعی اکلیپس تغییر داده و سپس داده های فشار و زمان را از اکلیپس گرفته و این داده ها را برای نرم افزار سفیر معرفی کرده، پس از یه سری تغییرات در جهات مختلف نهایتا به توزیع غیریکنواخت بلاک ها در جهات Y و Z می رسیم که رژیم های جریان در چاه افقی را نشان می دهد. نتایج نشان می دهد، قبل از طراحی مدل مخزن مصنوعی جهت مطالعه فرآیند چاه آزمایی، بهتر است از روی مدل مخزن، روی پارامترهای حساس آنالیز حساسیت انجام شود، اندازه بلاک ها در راستای چاه افقی به منظور طراحی مدل مخزن مصنوعی مناسب جهت مطالعه فرآیند چاه آزمایی چاه افقی در مخازن شکافدار می بایست از سمت چاه به مرز مخزن بزرگ شود و بلاک هایی که در جهت چاه هستند تاثیری بر روی نتایج چاه آزمایی ندارند.

نویسندگان

محمد میرشکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی نفت، تهران، ایران

سعید جمشیدی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

شهاب گرامی

عضو هیئت علمی پژوهشکده ازدیاد برداشت مخازن نفت و گاز، شرکت ملی نفت ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • : Lacy, S.L, Ding, W.Z., Joshi, S.D.: :Horizontal Well Applications ...
  • : R.Horne , _ Modern well test analysis a computer- ...
  • : J.Lee , J.B. Rollins, J.P. Spivey "Pressure Transient Testing" ...
  • : Clonts, M.D. and Ramey, H.J., Jr.: "Pressure Transient Analysis ...
  • : Schlumberger Technical services, " introduction to well testing , ...
  • : Bourdet D. et al., "Interpreting well tests in fractured ...
  • : Schlumberger Technical services , _ test interpretation" , Houston, ...
  • نمایش کامل مراجع