بررسی شکل های رویشی و انتشار جغرافیایی گونه Launaea acanthodes (Boiss.) O. Kuntze ، گونه های همراه آن با استفاده از روش های نمونه برداری سیستماتیک- تصادفی در نیشابور، خراسان رضوی - ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 768
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECONF01_774
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
منطقه نیشابور در شرق مشهد و خراسان رضوی واقع شده است. مرتفع ترین نقطه محدوده ی مطالعاتی 1482 متر از سطح دریا و پست ترین آن 1246 متر از سطح دریا است. نتایج حاصل از مطالعات ترکیب رستنی ها، وجود 14 گونه گیاهی متعلق به 11 جنس و 7 خانواده گیاهی را نشان می دهد. بزرگترین تیره گیاهی از نظر تعداد گونه مربوط به تیره کاسنی (Asteraceae) و بقولات (Fabaceae) است. و بزرگترین جنس از لحاظ تعداد گونه جنس Astragalus (گون) از تیره پروانه آساها می باشد. در بین گیاهان شناسایی شده منطقه به عنوان گونه همراه Launaea acanthodes (Boiss.) O Kuntze به ترتیب 53 % همی کریپتوفیت، 27 % تروفیت، 13 % کامفیت و 7% ژئوفیت مهمترین شکل های زیستی را تشکیل می دهند. تعداد 10 گونه از عناصر گیاهی (67٪) از گونه های همراه گونه L. acanthodes (چرخه) مربوط به ناحیه ایران - تورانی، تعداد 2 گونه ( 13 %) مربوط به ناحیه ایرانی- تورانی و مدیترانه ای، تعداد 1 گونه ( 7%) جهان وطن، تعداد 1 گونه مربوط به ناحیه ایران- توران، مدیترانه ای و اروپا سیبری و در نهایت تعداد 1 گونه ( 6%) به نواحی ایران- تورانی و اروپا سیبری تعلق دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راهله رهباریان
استادیار دانشگاه پیام نور، گروه زیست شناسی
آتنا اسلامی فاروجی
مدرس مدعو دانشگاه پیام نور ، گروه زیست شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :