انرژی خورشیدی و مروری بر کاربرد آن در معماری و شهرسازی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,549

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARUES01_605

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1393

چکیده مقاله:

یکی از منابعی ای که در تامین انرژی پاک و عاری از اثرات مخرب محیط زیست نقش به سزایی دارد انرژی خورشید است که از دیرباز به روش های گوناگون و به صورت رایگان مورد استفاده بشر قرار گرفته است. به دلیل بحران انرژی و کمبود سوخت های فسیلی و همچنین به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی، بیشتر کشورهای جهان درصدد روش های نوینی برای صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش کنترل عرضه و تقاضای انرژی و کاهش انتشار گازهای آلاینده برآمده اند. در این میان استفاده از انرژی خورشیدی به دلایل مختلف مورد استقبال قرار گرفته چرا که به طور متوسط خورشید در هر ثانیه 1020 × 1.1 کیلووات ساعت انرژی ساطع می کند. از کل انرژی منتشر شده توسط خورشید، تنها در حدود 47% آن به سطح زمین می رسد. در واقع زمین در هر ساعت تابشی در حدود 60 میلیون Btu دریافت می کند. که انرژی ناشی از سه روز تابش خورشید به زمین برابر با تمام انرژی ناشی از احتراق کل سوخت های فسیلی در دل زمین است و در نتیجه اثر تابش خورشید به مدت چهل روز، می توان انرژی مورد نیاز یک قرن را ذخیره نمود. بنابراین با به کارگیری کلکتورهای خورشیدی می توان تا حدودی از این منبع انرژی بی پایان، پاک و رایگان استفاده کرد و تا حد بسیار زیادی در مصرف سوخت های فسیلی صرفه جویی نمود. به عبارت دیگر تابش خورشید بزرگترین منبع تجدیدپذیر انرژی روی کره زمین می باشد و اگر فقط یک درصد از صحراهای جهان با نیروگاه های حرارتی خورشیدی به کار گرفته شوند، همین مقدار برای تولید برق سالانه مورد تقاضای جهان کافی خواهد بود. با توجه به محدودیت انرژی های کلاسیک و پیشرفت روز از صنعت ساختمان و رشد جمعیت جهان، استفاده از این نوع انرژی در ساختمانها را می توان به عنوان یک بخش الزامی درنظر گرفت. منظور از کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمانها بهره گیری هر چه بهتر از نور خورشید در جهت تامین نیازهای گرمایی و سرمایی و در صورت لزوم تامین الکتریسیته ساختمانها می باشد. کشور ایران پتانسیل زیادی برای جلوگیری از این نوع انرژی دارد.

کلیدواژه ها:

انرژی خورشیدی ، انرژی های نو ، انرژی برگشت پذیر ، ساختمانهای نوین ، معماری و شهرسازی خورشیدی ، کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمان

نویسندگان

نسیم تبریزی نور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سازمان انر ژی های نو ایران " سانا "- 1386 ...
  • ابراهیمی، اسد الله - انرژی های خورشیدی - تهران ...
  • رفیعی، مهندس سید رضا - انرزی خورشیدی، زمین گرمایی و ...
  • جان وایلی - 2012 - سلول های خورشیدی و کاربردهای ...
  • حقیقت طلب، رکسانا - 07 20 - انرژی های خورشیدی ...
  • Foster , Robert -Ghassemi , majid -Cota , Alma - ...
  • نمایش کامل مراجع