ارزیابی پتانسیل آللوپاتیک اسانس گیاه آویشن بر جوانهزنی و رشد دو گونه علف هرز
محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 648
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCANR06_084
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393
چکیده مقاله:
به دنبال پیامدهای زیست محیطی حاصل از مصرف علفکشها و کاهش تدریجی محصولات زراعی، استفاده از عصارههای گیاهان دارای آللوپاتی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این تحقیق برای ارزیابی پتانسیل آللوپاتیک گیاه آویشن بر جوانهزنی و رشد دو گونه علف هرز رفه و قدومه بصورت فاکتوریل در قالب طرح تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل 5 غلظت اسانس آویشن 005/0، 015/0، 03/0، 25/0، 5/0 درصد و تیمار آب مقطر بعنوان شاهد بود مقایسه درصد جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، وزن تر و خشک حاکی از تأثیر معنیدار اسانس آویشن بر رشد علفهای هرز مورد بررسی بود. نتایج تفاوت معنیداری را با شاهد نشان داد. میتوان اظهار داشت اسانس آویشن حاوی ترکیبات بازدارندهای است که میتواند در راستای تحقق کشاورزی ارگانیک و تهیه علفکشهایی با منشأ طبیعی استفاده گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده حسن نیا
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه کشاورزی، دامغان، ایران.
بهاره کاشفی
استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه کشاورزی، دامغان، ایران.
محمد دربانیان
کارشناس ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه کشاورزی، دامغان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :