تخمین ماتریس سفر در فرآیند شبیه‌سازی معابر درون‌شهری، متبنی بر داده‌های شمارشی کمان‌ها (مطالعه موردی: محدوده مرکزی شهرستان بروجرد)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC13_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قهرمانی

دکترای راه و ترابری، مهندسین مشاور رهروان عمران

سجاد خلیلی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، مهندسین مشاور رهروان عمران

چکیده

اهمیت و تأثیر ماتریس مبدأ – مقصد سفر در فرایند برنامه‌ریزی و ارزیابی سیاست‌های پیشنهادی حمل و نقل ترافیک سبب شده است چگونگی دستیابی و به روزرسانی آن با در دست داشتن سطوح مختلف اطلاعات در شبکه، به چالشی پیچیده تبدیل گردد. ماتریس مبدأ- مقصد سفر اغلب با استفاده از شیوه‌های مختلف آماربردرای که هزینه‌ی قابل توجهی را به لحاظ صرف زمان و بکارگیری نیروی انسانی در بردارند، به دست آمده و به روزرسانی ان بادر اختیار داشتن ماتریس سفر اولیه و داده‌های شمارشی بخشی از کمان‌ها و گره‌های شبکه امکان‌پذیر می‌گردد. بالا بودن هزینه‌های دستیابی به ماتریس مبدأ – مقصد سفر سبب می‌شود که استفاده از آن در مطالعات موضعی ترافیک ه تنها بخشی از شبکه معابر درون شهری (زیر شبکه معابر) را مدنظر قرار می‌دهند، با استفاده از داده‌های شمارشی کمان‌ها در زیر شبکه‌های مورد مطالعه و تعمیم شیوه‌ی پیشنهادی موجود در راهنمای نرم‌افزار شبیه‌ساز AIMSUN به تناسب اطلاعات در دسترس، ماتریس سفری اولیه در راستای انجام مطالعات ترافیکی موضعی تخمین زده شود. نهایتاً به عنوان مطالعه‌ی موردی، این روش در دستیابی به ماتریس سفر زیر شبکه معابر محدوده‌ی مرکزی شهرستان بروجرد بر مبنای داده‌های شمارشی تمامی کمان‌های آن، مورد استفاده قرار می‌گیرند. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد ماتریس سفر اولیه‌ی تخمینی پس از تخصیص به شبکه معابر، احجامی نزدیک به مقادیر شمارشی را با میانگین اختلافی در حدود 9 درصد بر معابر زیر شبکه بارگذاری می‌نماید.

کلیدواژه ها

ماتریس مبدأ، مقصد سفر، مطالعات ترافیکی موضعی، زیر شبکه معابر، داده‌های شمارشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.