بررسی نقش عوامل اقلیمی در پراکنش گونه مرتعی رمس(مطالعه موردی لارستان و طبس)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0373
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه موغلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

محمد ابراهیم عفیفی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

عبدالحسین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

در این تحقیق تاثیر عوامل اقلیمی بر پراکنش گونه مرتعی رمس (Hammada salicornica) که گسترش وسیعی در مناطق گرم و خشک لارستان و طبس دارد مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور سه رویشگاه در هر یک از مراتعشهرستان های لارستان و طبس انتخاب و با استفاده از روش ترانسکت نواری و پلات اندازی، تراکم و درصد تاج پوشش گیاه رمس محاسبه گردید. پارامترهای اقلیمی دما، بارش و رطوبت نسبی ایستگاه های موجود در هر منطقه جمع آوری و پارامترهای اقلیمی به عنوان متغیر مستقل و پارامترهای گیاهی (تراکم و درصد تاج پوشش) به عنوان متغیر وابسته لحاظ و از نرم افزار آماری SPSS جهت تجزیه و تحلیل آنها استفاده شد. نتایج آزمون کلموگروف- اسمیرنف نشان داد که پارامترهای اقلیمی و گیاهی در هر دو شهرستان از توزیع نرمال برخوردار است. سپس جهت شناسایی مهمترین پارامتر اقلیمی موثر بر پراکنش گونه مرتعی رمس در شهرستان های لارستان و طبس از داده های گیاهی و اقلیمی ماتریسی به ابعاد 5*180 تهیه که این ماتریس از پنج عنصر اقلیمی تشکیل شده است. با تکنیک تحلیل عاملی عاملها به دو عامل اصلی کاهش و با استفاده از چرخش واری ماکس چرخش داده شدند. تکنیک تحلیل عامل ها به دو عامل اصلی با تقلیل مقادیر ویژه کمتر از یک صورت گرفته است. بطور کلی عامل دما مهمترین نقش در پراکنش گونه مرتعی رمس در شهرستان های لارستان و طبس دارد.

کلیدواژه ها

تحلیل عاملی، رمس، پراکنش، لارستان، طبس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.