تحلیل جریان اطلاعات در زنجیره عرضه کشمش با استفاده از نظریه هزینه مبادله
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,053
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCMIS01_017
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1385
چکیده مقاله:
در دنیای کنونی رقابت از سطح بنگاه به سطح زنجیره عرضه انتقال یافته است. به عبارت دیگر توانایی رقابتپذیری کشورها در محصولات مختلف به نحوه سازماندهی زنجیرههای عرضه این محصولات بستگی دارد. از آنجا که بر اساس دستاوردهای اقتصاد نهادگرای جدید، سازماندهی زنجیره عرضه به شدت تحت تاثیر هزینههای مبادله قرار دارد، بنابراین هزینههای مبادله نقشی غیرقابل انکار در تحلیل رقابتپذیری زنجیره عرضه ایفا میکند.
هزینه مبادله که از فرصتطلبی و عقلانیت محدود کنشگران اقتصادی ناشی میشود، روابط بین بنگاه های زنجیره عرضه را از شکل صرفاً فنی، به شکل یک ساختار سازماندهی تبدیل میکند. این ساختار سازماندهی از بین ساختارهای سازماندهی بدیل، به نحوی انتخاب میشود که هزینه مبادله کمتری تحمیل کند. لذا ممکن است ساختارهای سازماندهی که به جهت نظری میتوانست رقابتپذیری را بهبود بخشد به علت وجود هزینههای مبادله بالا در شیوه سازماندهی آنها، در واقعیت امکان بروز پیدا نکنند.
تاکید مقاله حاضر بر چگونگی جریان اطلاعات در زنجیره عرضه محصول کشمش ایران و اثر آن بر رقابت پذیری این محصول است. برای این منظور بعد از ترسیم زنجیره عرضه محصول کشمش در ایران، وضعیت جریان اطلاعات در آن تبیین شده است. در نهایت با استفاده از اقتصاد هزینه مبادله، دلایل ایجاد و تداوم وضعیت موجود آورده شده و با بهره گیری از این رویکرد نظری، رهنمودهایی جهت اتخاذ سیاستهای ارتقای رقابت پذیری محصول ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :