ارائه رابطه تخمین زاویه شیب بهینه برای کلکتورهای خورشیدی دارای پایه چرخان تک محوره

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی
  • کد COI اختصاصی: ICESE01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش دولتی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران ایران

مجید قاسمی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران ایران

جاماسب پیرکندی

عضو هیات علمی مجتمع دانشگاهی هوافضا دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران ایران

یعقوب ایرا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران ایران

چکیده

در اکثر موارد استفاده از انرژی خورشیدی، نیاز به استفاده از کلکتورهای خورشیدی میباشد. در این بین بمنظور بهره گیری هرچه بهتر از انرژی خورشیدی نیاز است که کلکتور خورشیدی در زاویه شیب مناسب نسبت افق و راستای شمال جنوبی قرار گیرد که در برخی موارد براساس محاسبات انجام شده و با توجه به مسایل فنی و اقتصادی، تصمیم به بهره- گیری از کلکتورهای خورشیدی دارای سیستم ردیاب خورشیدی تک محوره و یا دو محوره گرفته میشود. البته در مورداستفاده از سیستمهای ردیاب خورشیدی باید ذکر کرد که بسیاری از آنها دارای هزینه بالایی هستند. در این مقاله با فرض نیاز به استفاده از سیستمهای ردیاب خورشیدی تکمحوره، برای 3 شهر اصفهان، بندرعباس و تهران که در عرض- های جغرافیایی مختلف قرار دارند، رابطههایی برای بازههای زمانی 1 ماهه ارائه شده است که با وارد کردن ساعت موردنظر، مقدار زاویه شیب بهینه کلکتور خورشیدی برای آن ساعت روز، بدست میآید. بنابراین با استفاده از روابط ارائه شده در این مقاله و با استفاده از یک کنترلر الکتریکی و یک مدار الکتریکی ساده میتوان در طول روز، کلکتور خورشیدی را به سمت زاویهای که در آن زاویه، بیشترین مقدار انرژی خورشیدی دریافت میشود، هدایت کرد که در این حالت بدلیل عدم استفاده از سنسورهای خاص، هزینه اولیه تجهیزات دنبال کننده کاهش مییابد

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، کلکتور خورشیدی، زاویه شیب بهینه، سیستم ردیاب خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.