هزینه یابی بر مبنای فعالیت زمان گرا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد خدامی پور

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

عیسی اکبری نفت چالی

مربی دانشگاه مازندران و دانشجوی دکتری حسابداری ، شهید باهنر

چکیده

تغییرات در محیط تجاری، تکنولوژی تولید، شیوه تولید، مشتری مداری، افزایش سهم هزینه‌های سربار در تولید، مفاهیم جدید در حسابداری مدیریت و ... باعث گردید تا مدیریت نیازمند اطلاعات مفیدی در مورد بهای تمام شده و عوامل تولید باشد. با تغییرات بوجود آ«ده سیستم هزینه‌یابی سنتی دیگر پاخگوی نیازها نبود. علاوه بر این اطلاعات فراهم شده توسط این سیستم نیز از صحت کافی برخوردار نبود. به همین خاطر سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت مطرح و مورد استفاده قرار گرفت. اما بعد از چند سال از مطرح شدن این سیستم، علی‌رغم مزایایی که برای این سیستم هزینه‌یابی عنوان گردید به خاطر مشکلات و مسائل مربوط به آن از جمله پیچیدگی در طراحی، اجرا و نگهداری هزینه زیاد ، وقت‌گیر بودن، بروز رسانی بسیار سخت، عدم شناساسی ظرفیت بلااستفاده و... باعث شد تا این سیستم مورد پذیرش عمومی قرار نگیرد. تلاش‌ها برای ساده‌سازی سیستم صورت گرفت. تلاش‌های اولیه برای ساده‌سازی بیشتر به صورت ساده‌سازی بعد از وقوع بوده است. تا در نهایت با مطرح شدن سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت زمان‌گرا، یک نوع ساده‌سازی پیش از وقوع صورت گرفت. سادگی سیستم، بروزرسانی ساده، امکان استفاده در شرکت‌های کوچک و بزرگ با فرایندهای ساده یا پیچیده، امکان شناسایی ظرفیت بلااستفاده، امکان ارتباط با سایر سیستم‌های داخل شرکت و ... از جمله مزایای سیستم هزینه‌یابی جدید می‌باشد. این سیستم بر عامل زمان تکیه دارد. اشتباه در برآورد زمان و معادله زمانی موجب انحراف در سیستم خواهد شد. سیستم باتوجه به محدودیت زمان بهتر از سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت بوده و با دیدگاه استراتژیک براساس کارت ارزیابی متوازن شرکت نیز در ارتباط است.

کلیدواژه ها

هزینه یابی سنتی،هزینه یابی بر مبنای فعالیت،هزینه یابی بر مبنای فعالیت زمان گرا،ظرفیت بلا استفاده،معادله زمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.