بررسی تاثیر محافظه کاری حسابداری ، جریان نقد عملیاتی و اهرم مالی بر ریسک ورشکستگی در شرکتهایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,178
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAFM02_272
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
چکیده مقاله:
این پژوهش روابط موجود میان حسابداری محافظه کارانه و ریسک ورشکستگی را مورد بررسی قرار میدهد که محافظه کاری سبب افزایش اموال و پول نقد می گردد و ورشکستگی از شرایطی که در آن پول نقد به میزان کافی وجود ندارد، تبعیت می کند، بنابراین تئوری حسابداری حاکی از وجود رابطه بین این دو مقوله است . در این تحقیق از طبقه بندی محافظه کاری مشروط و نامشروط و از مدل پیش بینی ورشکستگی زاوگین که طیفی از احتمال ورشکستگی را به جای ارائه تنها دو حالت مطرح می نماید، استفاده شده است .آزمون فرضیهها با استفاده از روش آماری دادههای ترکیبی ( panel data ) و برای دوره زمانی 1385 الی 1390 با استفاده ازاطلاعات 170 شرکت منتخب به روش نمونه گیرى حذف سیستماتیک، از میان شرکتهاى پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که وجود رابطه معنادار میان محافظه کاری حسابداری و ریسک ورشکستگی تایید میشود و عملیات شرکتها شامل اعمال حسابداری محافظه کارانه جهت کاهش ورشکستگی است. نتایج تحقیق با سایر تحقیقات جهانی سازگار است و می تواند کلیه گروه های ذی نفع درون و برون سازمانی را در اتخاذ تصمیمات خود یاری کند . همچنین بین وجه نقد عملیاتی و ریسک ورشکستگی یک رابطه منفی و معنادار و بین اهرم مالی و ریسک ورشکستگی یک رابطه مثبت معنادار مشاهده گردید. در واقع حسابداری محافظه کارانه باعث افزایش پول نقد و کاهش ریسک ورشکستگی و رسیدن اطلاعات بهتر به حسابرسان و سرمایهگذاران می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه عمویی
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
وحیدی الیزه ای
دکترای حسابداری و استادیار گروه حسابداری دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
ولی خدادادی
دکتری رشته حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید جمرا ن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :