تاثیر آموزش معنویت در سرسختی روان شناختی و اضطراب وجودی در زنان دارای سوءمصرف مواد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد: یک مطالعه نیمه تجربی
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 13، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 29
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-13-2_001
تاریخ نمایه سازی: 20 بهمن 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: مداخلات درمانی مناسب به میزان قابل توجهی می تواند به روند درمان افراد دارای سوءمصرف مواد یاری دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش معنویت بر سرسختی روان شناختی و اضطراب وجودی در زنان دارای سوءمصرف مواد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود و جامعه آماری تمامی زنان دارای سوءمصرف مواد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر اهواز در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بودند. روش نمونه گیری هدفمند و سی نفر به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه آزمایش (پانزده نفر) و کنترل (پانزده نفر) جایگزین شدند. آزمودنی های گروه آزمایش هشت جلسه ۱۲۰ دقیقه ای آموزش معنویت دریافت کردند و آزمودنی های گروه کنترل در آن زمان هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از ابزارهای مقیاس های سرسختی روان شناختی و اضطراب وجودی جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها به روش آنالیز کوواریانس چندمتغیره انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین نمرات سرسختی روان شناختی و اضطراب وجودی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون (۰۰۱/۰>P) تفاوت معنی دار داشت. همچنین، بیشترین اثر مربوط به متغیر سرسختی روان شناختی بود.
استنتاج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد آموزش معنویت در سرسختی روان شناختی و اضطراب وجودی در زنان دارای سوءمصرف مواد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد موثر است. دستاوردهای پژوهش حاضر می تواند به متخصصان آموزش و روان درمانگران در شناسایی متغیرهای مرتبط با شرایط وسوسه کننده به سوءمصرف مواد کمک کند تا با بهره گیری از روش های آموزش غیردارویی در کنار دارودرمانی سلامت روان و کیفیت زندگی افراد سالم و دارای سوءمصرف مواد ارتقا یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
marzieh mashalpourfard
Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran
sana sabah
General Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :