مقایسه ویژگی های شخصیتی دوندگان استقامت با رزمی کاران رشته کیک بوکسینگ
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 41
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSASP01_056
تاریخ نمایه سازی: 20 بهمن 1404
چکیده مقاله:
بسیاری از روانشناسان ورزشی و مربیان ورزشی عقیده دارند که ویژگی های شخصیتی ورزشکاران رشته های مختلف با هم متفاوت است و ویژگی های شخصیتی خاص هر رشته در موفقیت ورزشی ورزشکاران بسیار تاثیرگذار است. هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه ویژگی های شخصیتی دوندگان استقامت با رزمی کاران رشته کیک بوکسینگ کلانشهر کرمانشاه در سال ۱۴۰۳ بوده است. روش شناسی این مطالعه از نوع توصیفی علی مقایسه ای است که در سال ۱۴۰۳ و در میان ورزشکاران مرد شاغل در دو رشته دو استقامت و رشته رزمی کیک بوکسینگ ساکن کلانشهر کرمانشاه انجام شده است. از طریق نمونه گیری در دسترس تعداد ۹۵ ورزشکار مشغول به ورزش در رشته دو استقامت و ۹۵ ورزشکار مشغول به ورزش در رشته رزمی کیک بوکسینگ انتخاب و از طریق پرسشنامه شخصیت NEO-FFI از لحاظ ویژگی های شخصیتی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شده و از روش تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. سطح معنی داری در پژوهش برابر (۰/۰۵>p) در نظر گرفته شد. یافته ها نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین ویژگی های شخصیتی ورزشکاران رشته های دو استقامت و کیک بوکسینگ در ابعاد روان رنجورخویی، برون گرایی، سازش پذیری، وظیفه شناسی و گشودگی به تجربه وجود داشته و این تفاوت ها از لحاظ آماری معنادار بود. در دوندگان استقامت ویژگی های وظیفه شناسی و سازش پذیری غالب و در ورزشکاران رشته کیک بوکسینگ ویژگی های گشودگی به تجربه و برون گرایی غالب بود. در هر رشته ورزشی شدت ابعاد شخصیتی متفاوت و بعد غالب متفاوت بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حافظ صفری
دکترای تخصصی روانشناسی بالینی اداره آموزش و پرورش شهرستان سرپل ذهاب اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
امجد مهدوی جو
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی واحد کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه ایران