کاربرد جاذب نانوکامپوزیت منیزیوم اکسید/ کیتوسان برای حذف یون نیکل(II) از محلول های آبی: مطالعه ترموسینتیکی
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 19 بهمن 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف :این تحقیق با هدف کارایی جاذب¬ زیستی نانو کامپوزیت اکسید منیزیم/کیتوسان در حذف نیکلII انجام گرفته است.
روش بررسی: پس از شناسایی کیفی جاذب با استفاده ازمیکرسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ودستگاه FT-IR اثر پارامترهای مختلفی از جمله pH، دما، زمان تماس، غلظت اولیه و وزن جاذب مورد بررسی قرار گرفت . با رسم ایزوترم¬های لانگمویر، فرندلیچ و همچنین بررسی سینتیک جذب ضرایب آن¬ها محاسبه شد.
یافته ها: که مقدار pH بهینه در این آزمایش ۷ و زمان تماس بهینه ۳۰ دقیقه در دمای ۲۹۸ کلوین به دست آمد. نتایج آزمایشات نشان داد که جذب نیکل) (II از پساب بیشتر از ایزوترم فرندلیچ تبعیت می¬کند. از سوی دیگر نمودارهای سینتیکی دلالت بر این دارد که جذب نیکل از مدل سینتیک شبه درجه دوم و مقادیر بدست آمده از پارامترهای ترمودینامیکی ∆H° و ∆S° و ∆G° دلالت برخودبخودی و گرمازا بودن فرایند جذب را نشان می¬دهد.
بحث و نتیجه گیری: جاذب نانو کامپوزیت منیزیم اکسید/ کیتوسان می تواند کارایی موثری در حذف آلاینده یون نیکل از محلولهای آبی داشته باشد، بطوری که طبق این تحقیق با افزایش میزان جاذب، میزان حذف آلاینده افزایش یافت و با افزایش دما، میزان حذف آلاینده کاهش یافت که تاییدی بر گرمازا بودن فرایند طبق محاسبات ∆H° است و همچنین با افزایش غلظت آلاینده، حذف آن توسط جاذب کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
استادیار گروه شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
استادیار گروه مهندسی شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران