سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: INDM05_090
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 420
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثربخشی و نحوه اجرای روشهای مورد استفاده در پیشگیری و درمان اختلال استرس پس از سانحه در ایران
چکیده مقاله:
بیان موضوع: روند رو به رشد سوانح در جهان و ایران، دامنه پیامدهای روانی مختلف ناشی از سوانح و توجه به آنها را وسعت بخشیده است. اختلال استرس پس از سانحه را شاید بتوان مهمترین پیامد روانی شایع در سوانح دانست که در صورت عدم پیشگیری و درمان میتواند کیفیت زندگی فرد و کارکردهای طبیعی خانواده و جامعهای که در آن زندگی میکند را تحت تاثیر قرار داده و بازگشت مجدد به شرایط عادی را با دشواری و تاخیر مواجه نماید. برای پیشگیری از فعال شدن موارد در معرض خطر بیشتر و نیز درمان این اختلال، طیفی از روشها وجود دارد. عمده این روشها مبتنی بر دو دسته روش شامل الف) بیان و اصلاح تجربه شخص از وقایع دردناک و ترسناک تجربه شده شامل روشهای بازگویی روانشناختی و پردازش مجدد و ب)روشهای رفتاری و رفتاری-شناختی نظیر حساسیتزدایی و مواجهه خیالی از جمله روشهایی است که تاکنون در ایران مورد استفاده قرار گرفته و گزارش آن در قالب مقالات مبتنی بر پژوهشهای بانجام رسیده انتشار یافته است. فرضیات، مواد و روش: در این مقاله ضمن معرفی روشهای مختلف تجربه شده مورد استفاده در پیشگیری و درمان اختلال استرس پس از سانحه در ایران، نسبت به تشریح و مقایسه نتیجهبخشی این روشها در موارد مورد استفاده و انتشار یافته و نهایتا جمعبندی و ارائه یک نظر تلفیقی یکپارچه در مورد آنها اقدام میگردد.نتایج: کارآیی و اثربخشی مجموعه روشهای مورد استفاده در پیشگیری و درمان اختلال استرس پس از سانحه بسته به سن و جنس مددجویان، شدت اختلال، پیشنشانههای بروز یافته، ساختار و تیپ شخصیتی موارد مورد پیشگیری و درمان، وضعیت و فضای خانوادگی فرد از نظر میزان حمایت خانوادگی دریافتی و سرانجام مدت زمان و طول دوره درمان، نتایج متفاوتی را نشان داده است. زمان شروع مداخلات درمانی و پیشگیرانه نیز از جمله آیتمهای مهم در نتایج آن بدست آمد. بنابر این نمیتوان دسته ثابتی از روشها را برای کلیه موارد در معرض ابتلا مرجح دانست و بسته به ویژگیهای بر شمرده، یکی از روشها ترجیح خواهد داشت. بنابراین قبل از آغاز هر گونه مداخلات درمانی، بهتر است اطلاعات پایهی اولیه جامعه و نفرات سانحهدیده و کانتکس فرهنگی-مذهبی و بافت خانوادگی نفرات در معرض آسیب در این ارتباط شناسایی، بررسی و تحلیل شده و سپس نسبت به تعیین طرح و روش پیشگیری و درمان متناسب با اطلاعات پایه بدست آمده اقدام نمود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا INDM05_090 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/252324/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بازیاری زاده، یحیی،1392،بررسی اثربخشی و نحوه اجرای روشهای مورد استفاده در پیشگیری و درمان اختلال استرس پس از سانحه در ایران،پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی،تهران،https://civilica.com/doc/252324
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، بازیاری زاده، یحیی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، بازیاری زاده؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مرگ مغزی از منظر فقه و حقوق
- واحد پول دیجیتالی بیت کوین و نقش آن در تجارت الکترونیک
- سبکهای مقابله ای، تابآوری و هوش هیجانی درمبتلایان به اختلالاسترس پس از سانحه و افراد بهنجار
- مردم سالاری و تاثیر آن در حوزه فلسفه سیاست و حقوق
- بررسی ارتباط بین ویژگی های شخصیتی با اختلال استرس پس از سانحه PTSD
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.