رویکرد نوین نظام فرامدیریتی بحران درپیش بینی و هدایت اثرات کوتاه و بلندمدت رخدادهای اقلیمی و طبیعی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 576

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM05_003

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1393

چکیده مقاله:

امروزه هدایت فرایندهای افزایش بهرهوری عملکرد کمیته های مدیریت بحران، از اهداف بلند مدت دولتهاست. با توجه به این موضوع، چالش های اصلی خط مشی سیاسی و توانمندی راهبردی نظام های حاکم در کشورهای توسعهیافته و در حالتوسعه، ارتباط تنگاتنگی با شیوه و نظریه های مدیریت بحران دارد. با نگاهی ژرف در مقایسهی روش های مدیریت بحران در کشورها نسبت به گذشته و حال، به وضوح شاهد تفاو تهای چشمگیری در روند مدیریت کشورهای توسعهیافته خواهیمبود. قاعده ی هرم راهبردی مدیریت جدید بحران در کشورهای پیشرفته، بر اساس تشک لهایی از کمیته های یکپارچه یقدرتمند و تحلی لگر چند بعدی است. این کمیته ها با ساختاری منسجم، پیوسته و وابسته از زیرشاخه های علمی- فنی، سیاسی- اقتصادی، اجتماعی - درمانی، هدایت و مدیریت م یشوند و نظریه ها و رو شهای مدیریتی نوین حتی در سطوحعالی روابط بین المللی نیز بر همین مبانی استوار است. در گام نخست، هدف اصلی کمیته های مذکور، ارزیابی و تحلیل نظریه ها، فن آوری و تجهیزات مدرن امروزی در وضعیت غیر بحرانی است. در دومین گام، به پیش بینی بلند مدت حوادثگوناگون و بررسی احتمال وقوع بحرانی در آتیه می پردازند که ممکن است از دامن بحرانی فعلی نشات بگیرد و در گام سوم،با استفاده از دستاوردهای دانش روز، تا سر حد امکان و به فراخور نیاز، رویدادهای بحرانی را هدایت و مدیریت مینمایند. به عبارتی راه کارهای کاربردی و تئور یهای متنوع و نوین مدیریت راهبردی " بحران در بحران" یا " بحران از بحران" راپیش م یگیرند. به منظور آماده سازی زیرساخت های مدیریتی نوین بحران، در گام آخرین مبادرت به آشنا نمودن افراد غیرمتخصص با فن آوری و شیو ههای تازه ی علمی، فنی، درمانی و پزشکی از طریق روش های اطلاع رسانی جمعی می ورزند. بعد از آخرین گا م مدیریتی نوین، ادامه ی فرایند، مشابه روند مدیریت بحران فعلی در کشورهای درحال توسعه است. ازآنجایی که هدایت صحیح و کاربردی رخدادها و حوادث گوناگون، حقیقتا تنها به واسط هی تحکیم پایه های علمی میسر گشته است؛ بنا بر این پیش بینی اثر و مخاطرات حاصل از رخدادهای بحرانی امروز و مدیریت نتایج حاصل از آنها در دهه های آینده ضرورت دارد. به همین دلیل ارای ه و طرح گسترش مفهوم "مدیریت نوین بحران"، در کشورهای در حال توسعه با هدف پیشبرد دانش در راستای شناخت، شناساندن و بهین هسازی کاربرد نظریه ها و فنآوری های مدرن غیر قابل چشم پوشی است. با مقایسه ی دیدگاه های فر ا مدیریتی در بحران، کاستی و چالشهای اساسی مدیریت حوادث را درکشورهای درحال توسعه تحت عنوان "مدیریت نوین بحران" مطرح م ینماییم. این مفاهیم بر پایه ی الگوی پیش بینی حوادث احتمالی حاصل از بحران های گذشته شکل می گیرد. بدین صورت که، حوادث و آشفتگی ها با پیش بینی و بررسی تاثیر عوامل ایجاد بحران های فعلی و اثر در بحران های ایجا دشده در آینده، تجزیه و تحلیل می شود. در این شیوه ، الگوریتم زیر ساخت های مدیریتی بحرا نهای طبیعی، غیر طبیعی، اقلیمی و حتی سازمانی مشابه میباشد.

کلیدواژه ها:

نظریه ی فرا مدیریتی بحران ، بحران های اقلیمی و پزشکی ، ریزگرد ، آلاینده های هوا ، مدیریت و بحران درمان ، سلامت و بهداشت جامعه

نویسندگان

آرزو جهانشیر

استادیارعضو هیئت علمی دانشگاه فنی و مهندسی بوئین زهرا

امیرحسین جهانشیر

استادیارعضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گروه طب اورژانس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Harrison, S. P., Kohfeld, K. E. et. al., (2001), _ ...
  • Indoitu, R., Orlovsky, L., Orlovsky, N., (2012), "Dust Storms in ...
  • http :/meplanners .ir & http :/infographic s.ir ...
  • Jahanshir A., Jahanshir A.H., (2013), _ use of modern technologies ...
  • Engelbrecht, J. P., Jayanty, R.K.M., (2013), "Assessing SOurces of airborne ...
  • Marx J _ _ Hock Berge R. S., Walls, R. ...
  • نمایش کامل مراجع