بهره گیری از مشارکت آب بران در تعیین محدوده مناسب تشکل های آب بران (مورد مطالعه: شبکه آبیاری و زهکشی بندموان در استان فارس)
محل انتشار: چهارمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 501
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDNC04_183
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
بررسی مطالعات و تجربیات موجود نشان می دهد که فرایند ایجاد تشکل های آب بران در اغلب موارد به صورت یک فرایندبرنامه ریزی از بالا و بر اساس معیارهای فنی و مرزبندیهای هیدرولیکی، صورت گرفته و به مرزبندیهای اجتماعی و دیدگاههایآب بران در مرحله ایجاد تشکلها توجه نشده است. هدف این مطالعه، تعیین پهنه مناسب تشکلهای آب بران در محدوده شبکهآبیاری و زهکشی موان با بهره گیری از مشارکت ذینفعان می باشد. این مطالعه به روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه انجامگرفت. با استفاده از جدول تعیین نمونه مورگان، 130 نفر از اعضای نمونه پژوهش، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخابشدند. یافته ها نشان داد کشاورزان با محدوده های وسیع تحت پوشش تشکلها مخالف بوده و حیطه های محدودتر را برایتشکیل تشکلها و انجام وظایف مربوط به مدیریت آبیاری توسط آنها، ترجیح می دهند. براساس نتایج، گزینه یابی مناسبتشکل آب بران از دیدگاه آب بران، تشکل آب بران مربوط به هر آبادی است. طبق یافته ها، پیشنهادهایی ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده قیصری
کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی- شرکت مهندسین مشاور آسماری
اسماعیل ابراهیمی
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی- شرکت سهامی آب منطقه ای فارس
سعید صالحی
دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :