مکان یابی محل دفن پسماند با توجه به خصوصیات خاک در شهرستانهای آستانه اشرفیه و لاهیجان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1078
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر جهانگیری لاکانی

کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی – ارزیابی و آمایش سرزمین واحد علوم و تحقیقات تهران

مسعود منوری

استاد یار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

قاسمعلی عمرانی

استاد یار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هدف اصلی از مطالعه جاری،مکانیابی و انتخاب مناسبترین محل جهت دفن زباله در شهرستانهای لاهیجان و آستانه اشرفیه که کمترین اثرات سوء زیست محیطی را بر محیط زیست داشته باشد. در این پژوهش از روش ها و قابلیت های مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است. بابکارگیری معیارهای سازمان محیط زیست ایران ، سازمان حفاظت محیط زیست کشور آمریکا (EPA) و مدل طراحی شده به روش MCE و انجام مطالعات کتابخانه ای و بررسی استاندارد ملی و مصاحبه با کارشناسان و اساتید محترم و اخذ نظر کارشناسی و همچنین شرایط موجود منطقه(شمال کشور) در جهت تعیین معیارهای بومی منطقه اقدام گردید که این معیارها شامل فاصله تا مناطق روستایی ، فاصله تا مراکز شهری، جاده های اصلی ، رودخانه و مسیلها ، حاشیه گسل ، زمین شناسی ، قابلیت اراضی (خاک شناسی) ، کاربری اراضی ، شیب، آبهای زیر زمینی ، سواحل ، صنایع ، پوشش گیاهی و مناطق چهارگانه می باشد. با مشخص شدن رفتار شناسی هر معیار ، لایه های فازی در محیطArc GIS10.1 ساخته و باوزن دهی معیارها و اجرا فرمول WLC در محیط GIS مکانهای دارای ارزش و اولویت بالاتر به عنوان مکان بهینه از روش MCE جهت دفن پسماند انتخاب گردید. با استفاده از معیارهای سازمان محیط زیست ایران مکانهایی با مساحت59 و25 و10 هکتار و مطابق روشEPA منطقه ای با مساحت46996 هکتار و با کلاسه بندی نقشه ها در روش MCE مناطقی با مساحت 3804 هکتار با ارزش تناسب بیشتر جهت محل دفن زباله مشخص گردد.

کلیدواژه ها

پسماند، سیستم اطلاعات جغرافیایی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی مکان یابی، ترکیب وزنی خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.