تحلیل و بررسی کاربردی روش ارزیابی مشارکتی روستایی (PRA) در فعالیتهای منابع طبیعی وآبخیزداری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FNCAES01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اسکندری

دانشجو دوره کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

سیدمسعود سلیمان پور

دانشآموخته دوره دکتری تخصصی علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی خلیلی

دانشجو دوره کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

حسن مقیم

دانشجو دوره کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

به طور کلی، در خصوص نقش حوضهنشینان دو دیدگاه اصلی و مبنایی وجود دارد. یکی آن که حوضهنشینان تنها نقش مصرف کننده و بهرهبرداراز فعالیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری را دارا میباشند؛ و دیدگاه دیگری که برای حوضهنشینان نقش اساسی و محوری قائل میباشد. امروزه باتاکید بر دیدگاه دوم، توجه محققان امور توسعه بر پرورش حوضهنشینان و توانا ساختن آنها به مشارکت در فعالیتهای گوناگون متمرکز شده است.بنابراین با عنایت به این موضوع که جلب مشارکت حوضهنشینان و بیدار کردن حس مشارکت در آنان، علاوه بر دانش منابع طبیعی و آبخیزداری، نیازمند رعایت یک سری اصول و مبانی علمی میباشد؛ روشهای مختلفی در این خصوص در سراسر جهان ارایه شده است که از جمله ی این روشها میتوان به روش ارزیابی مشارکتی روستایی یا PRA اشاره کرد. نظر به اهمیت این موضوع، پژوهش حاضر به تحلیل و بررسی کاربردی این روش در فعالیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری پرداخته و در این راستا پیشنهادهایی در جهت اثربخشی، کارایی و سهولت در اجرایی نمودن این روش به مجریان و کارشناسان عرصههای طبیعی ارائه نموده است.

کلیدواژه ها

آبخیزداری، ارزیابی مشارکتی روستایی، منابع طبیعی، PRA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.