تحلیل پایداری بلوکهای سنگی به روش استرئوگرافی مایل، مورد مطالعاتی: ایستگاه خوابگاه – متروی اصفهان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا آل خمیس

کارشناس ارشد مکانیک سنگ , مهندسین مشاور ساز بن پژوه

قادر سعادتی

کارشناس ژئوتکنیک , شرکت پل و ساختمان الموت

احسان بهرامی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سعید کریمی نسب

استادیار , بخش مهندسی معدن , دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

پایداری توده سنگهای ناپیوسته، که در رویه های آزاد Free face همانند شیروانی های سنگی و حفاری های زیرزمینی رخنمون دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است . در بسیاری از موارد ایداری این توده سنگ هاتوسط ویژگی هائی نظیر مختصات هندسی و مقاومت ناپیوستگی های گسترش یافته در آنها کنترل می شود . در این مقاله پایداری توده سنگ های محدوده ورودی ایستگاه خوابگاه در متروی اصفهان مورد نظر بود . ابتدا ناپیوستگی های حاصل از برداشت گمانه های حفاری و برداشتهای حین اجرا در محدوده مذکور مورد بررسی قرار گرفت؛ سپس امکان لغزش بلوک ها براساس مکانیسم گسیختگی حرکت در فضای آزاد بررسی شد . بدین منظور نرم افزاری به نام ++ IHPC توسط نگارندگان این مقاله نوشته شد . به کمک این نرم افزار، تصاویر استرئوگرافیکی مایل و مثلث های کروی رسم شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . با توجه به تصاویر استرئوگرافیکی مایل، مشخص شد که این تصاویر بر خلاف تصاویر استرئوگرافی افقی کلیه بلوکهای سنگی بالقوه ناپایدار را تشخیص می دهند . همچنین بررسی این تصاویر نشان داد که در دیواره جنوبی احتمال ایجاد بلوک ناپایدار کم و در دیواره شرقی احتمال تشکیل گوه های ناپایدار بیشتر از دیواره غربی می باشد .

کلیدواژه ها

بلوک های سنگی، تصاویر استرئوگرافیکی مایل، شیروانی سنگی، رویه‌های آزاد، IHPC++

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.