بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با بحران هویتی و میزان تمایل به اعتیاد در نوجوانان پسر شهر همدان
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 23، شماره: 3
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 15
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-23-3_001
تاریخ نمایه سازی: 15 دی 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: معنویت برای نوجوانان سپری دربرابر پیامدهای منفی مانند بحران هویت و تمایل به اعتیاد است و باعث رشد و شکوفایی مثبت آنان می شود؛ بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با بحران هویتی و میزان تمایل به اعتیاد در نوجوانان پسر شهر همدان در سال ۱۴۰۱ انجام شد.
مواد و روش ها:مطالعه حاضر، پژوهشی توصیفی - تحلیلی با رویکرد مقطعی است. ۲۷۳ دانش آموز از مدارس پسرانه متوسطه دوم شهر همدان در سال ۱۴۰۱ وارد مطالعه شدند. ابتدا مدارس به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و سپس دانش آموزانی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (Elison & Polotsin)، پرسش نامه بحران هویت احمدی و پرسش نامه تمایل به اعتیاد بود. داده ها به روش آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) و آمار تحلیلی (رگرسیون خطی و همبستگی) و با استفاده از نرم افزار ۲۴ SPSS و در سطح معناداری ۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان دهنده آن است که بیشتر نوجوانان (۴۱/۸%) پایه دهم و میانگین و انحراف معیار سن نوجوانان (۰/۹۴ ± ۱۶/۵۷) سال بود. بیشتر نوجوانان سلامت معنوی متوسطی (۲۲/۴۲ ± ۸۳/۶۱) داشتند. همچنین میانگین و انحراف معیار نمرات بحران هویت (۵/۵۱ ± ۶/۶۰) و تمایل به اعتیاد (۸/۶۶ ± ۳۸/۷۳) بود. بین متغیر سلامت معنوی با بحران هویت (۰/۰۰۱>P) و تمایل به اعتیاد (۰/۰۲۴=P) ارتباط معنادار آماری وجود داشت.
نتیجه گیری: با در نظر گرفتن ارتباط معنادار بین سلامت معنوی با بحران هویت و تمایل به اعتیاد می توان گفت که نوجوانانی که سلامت معنوی بیشتری دارند، از انحرافات مختص این دوره تکاملی در امان می مانند؛ ازاین رو، پیشنهاد می شود در مطالعات آینده به لزوم تقویت معنویت در نوجوانان در جهت رشد و شکوفایی آن ها بیشتر توجه شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرحسین احقر
Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مطهره زمانیان
Student Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
فاطمه پاک راد
Chronic Diseases (Home Care) Research Center, Institute of Cancer, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
لیلی تاپاک
Modeling of Non-communicable Diseases Research Center, Institute of Health Sciences and Technologies, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
حدیث آذری
School of Nursing and Midwifery, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :