تأثیر روش ها و شرایط خیساندن در آب و مواد قلیائی بر کاهش ترکیبات ثانویه فنلی میوه بلوط شمال

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 432

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_188

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

درخت بلوط متعلق به خانواده Fagceae می باشد. این جنس شامل 500 گونه مختلف است که به صورت درخت و درختچه در مناطق مختلف دنیا می روید. علاوه بر ترکیبات مغذیف میوه بلوط حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات ثانوی فنلی و تانن ها می باشد. تمام ترکیبات فنلی گیاه از طریق مسی شیکمیک اسید تولید می وند که به مسیر فنیل پروپانوئید نیز معروف است. تانن ها و ترکیبات فنلی جزو ترکیبات ضد تذیه ای گیاهی قلمداد می شوند. تانن ها روی مصرف خوراک، قابلیت هضم و راندمان تولید، اثرات منفی بازدارنده دارند به طوری که در غلظت های بالا می توانند باعث کاهش مصرف خوراک، قابلیت هضم، دسترسی به برخی عناصر شوند. خیساندن در آب و محلول های قلیایی یکی از روشهای متداول در طی مراحل آماده سازی و فرآوری می باشد.به منظور بررسی میزان کاهش ترکیبات ثانوی فنلی میوه بلوط شمال، نمونه ها در آب، محلول هیدروکسید سدیم 0/5 نرمال و 1 نرمال در زمان های 6، 12، 18 و 24 ساعت خیسانده شد. فنل ک ل میوه بلوط به روش استاندارد فولین سیوکالته بدست امد. نتایج آنالیز کمی میزان ترکیبات فنلی قبل از خیساندن در میوه بلوط نشان داد که میانگین مقدار کل ترکیبات فنلی در بلوط شمال قبل از خیساندن 88/94 میلی گرم در گرم بوده است. نتایج میزان فنل کل میوه بلوط با خیساندن نمونه در آب در زمان های 24، 18، 12، 6 ساعت بترتیب 32/26، 1/58، 5/22 و 1/47 میلی گرم در گرم بود. در روش خیساندن در سدیم هیدروکسید 0/5 و 1 نرمال، میران ترکیبات فنلی در ساعت های مطالعه شده بترتیب 31/22، 21/11، 2/85، 1/79 میلی گرم در گرم و 34/3، 23/56، 2/9 و 1/38 میلی گرم در گرم بوده است. در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که حلالیت ترکیبات فنلی در هیدروکسید سدیم بیشتر از حلال آب بود. از طرفی با افزایش زمان خیساندن روند کاهشی در میزان فنل کل در تمام حلال های تحت مطالعه در ساعات انتخابی مشاهده شد.

نویسندگان

مرضیه کرامت لو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تغذیه دامی دانشگاه گنبد کاووس

جواد بیات کوهسار

استادیار گروه تولیدات دامی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

ابراهیم غلامعلی پور علمداری

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قادری قهفرخی، م. صادقی ماهونک، ع. اعلمی: م. قربانی، م. ...
  • .Malick C.P., Singh M.B. _ 98 9 . In: plant ...
  • Rakic, s., petrovic, S., kukic.j, jadranin, m., tesevic, v.. povrenovic, ...
  • نمایش کامل مراجع