بررسی اثر نهاده های تغذیه ای آلی و فلزات سنگین بر خصوصیات جوانه زنی با بون

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 506

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_161

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر نهاده تغذیه ای آلی و فلزات سنگین بر خصوصیات جوانه زنی بابونه، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 2012 در آزمایشگاه دانشگاه پیام نور مشهد به اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی شامل کوهای الی هیومیک اسید در دو سطح (0 و 4 پی پی ام) و ورمی کمپوست در دو سطح (0 و 50 درصد حجمی) و فلزات سنگین سرب و کادمیوم در دو سطح (0 و 100 پی پی ام) بودند. نتایج نشان داد که هیچیک تیمارهای مورد بررسی، درصد جوانهزنی را از نظر آماری تحت تأثیر قرار نداد. فقط تأثیر کاربرد ورمی کمپوست برسرعت جوانه زنی بابونه از نظر آماری، م عنی دار بود به طوری که با اعمال ورمی کمپوست، سرعت جوانه زنی افزای یافت. همچنین طول ساقه چه، به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارهای هیومیک اسید، ورمی کمپوست، تأثیر متقابل هیومیک اسید و سرب، تأثیر متقابل هیومیک اسید و کادمیوم و تأثیر متقابل ورمی کمپوست و کادمیوم قرار گرفت و با اعمال هر یک از کوهای آلی اعم از هیومیکاسید و ورمی کمپوست، طول ساقه چه افزایش یافت. اثر هر یک از تیمارهای هیومیک اسید، ورمی کمپوست، سرب و کادمیوم و تأثیر متقابل هیومیک اسید و سرب بر طول ریشه چه بابونه معنی دار بود. با افزایش هر یک از تیمارهای مورد بررسی به محیط رد گیاهان، به استثناای کادمیوم، طول ریشه چه افزایش یافت. در بررسی اثر متقابل هیومیک اسید و کادمیوم، بیشترین و کمترین میزان طول ریشه چه به ترتیب در تیمار 50 درصد حجمی ه مراه با 100 پی پی ام سرب و شاهد (عدم کاربرد هیومیک اسید و سرب) مشاهده شد.

نویسندگان

الهام عزیزی

استادیار گروه زراعت دانشگاه پیام نور ایران

آسیه بهداد

مدرس مدعو دانشگاه پیام نور

آتنا میربلوک

مدرس مدعو دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Asghari Poor M. R. and Rafiei M., 2013, Germination And ...
  • Chand S., Pandy A. and Patra D. D., 2012, Influence ...
  • Chhotu D. Jadia and M H. Fulekar, 2008, Phytotoxicity and ...
  • Ganesh KS, S undaramoorthy P, Chidambaram, 2006, Chromium toxicity effect ...
  • Erdogan S., Baysal A., Akba O., Hamamci C., 20 07, ...
  • _ 2012, Application of humic acids and their derivatives in ...
  • Kungolos A., Samaras P., Tsiridis V., Petala M., and Sakellaropoulos ...
  • نمایش کامل مراجع