دانش بومی استفاده ازگیاهان دارویی جهت درمان بیماری های انسانی عشایر در غرب استان اصفهان INDIGENOUS KNOWLEDGE OF MEDICINAL PLANTS TO TREAT HUMAN DISEASES TRIBES WEST OF ISFAHAN IRAN

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 809

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_119

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

پهنه گسترده مراتع و عرصه های طبیعی ایران گنجینه گرانبهایی از انواع گیاهان دارویی است که بسیاری از آنها سابقه دیرینی در طب سنتی و نسخ قدیمی دانشمندان و اطباء این ع لم دارد. حضور مداوم عشایر در عرصههای طبیعی ایران برخورد این افراد را با گیاهان مذکور لاجرم و لانقطع می سازد. از آنجا که در این مناطق دسترسی به بسیاری از منابع بهداشتی و دارویی صنعتی مشکل و گاهی غیرممکن می باشد، آشنایی با این گیاهان می تواند در اغلب موارد در رفع و یا کاهش شدت ناراحتیها و بیماریها کمک شایانی ک ند. این تحقیق مطالعه نقش کوچ عشایر در حفظ اکوسیستم، پایداری و بهره برداری بهینه از منابع گیاهان دارویی در محدوده زاگرس مرکزی می باشد. در این تحقیق با استناد به اسناد و مدارک موجود در م راکز رسمی ارائه دهنده آمار، مناطق عشایر نشین مورد مطالعه مشخص شد. سپس با تهیه پرسش نامه و کمک کارشناسان و افراد بومی داوطلب اطلاعات مورد نیاز به روش مصاحبه فرد به فرد در جامعه آماری بدست آمده و داده ها تجزیه و تحلیل گردید. طی نتایج به دست آمده از این تقیق نشان می دهد که گیاهان دارویی محلی نقش قابل توجه ای در درمان بیماری های عشایر منطقه زارگرس مرکزی دارد که برای درمان بیماریهای موجود در جامه و محیط زندگی خود به طور چشمگیری از آنها استفاده می کنند. از حدود 400 گونه گیاه دارویی بومی منطقه، حدود 38 گونه وجود د ارد. از جمله آویشن، بن سرخ، پونه، خطمی که توسط عشایر منطقه فریدن و فریدونشهر برای درمان بیماریهای رایج از جمله سرماخوردگی، ضدعفونی، سرفه، تب، رماتیسم،التیام زخم ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

نویسندگان

زینب زمانی دارانی

دانشجوی رشته فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی و معطر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران

شهرام رضوان بیدختی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آئینه چی.ی. 1365. مفردات پزشکی گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • باقرزاده کریم، بحرینی نژاد بابک، دانش بومی استفاده از گیاهان ...
  • بحرینی نژاد بابک - باقرزاده کریم -عسگرزادهمسعود نقش گیاهان دارویی ...
  • حجتی بهاره، مطالعه موردی گیاهان دارویی ایل الیکایی ...
  • حاجی شریفی احمد 1390، اسرار گیاهان دارویی، راهنمای شناخت و ...
  • عشایر، توسعه و گردشگری، لطفی صدر، و همکارانانتشرات سازمان جغرافیایی ...
  • میرحدردح.1373. معارف گیاهی. انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی. ...
  • نمایش کامل مراجع