ارزیابی پتانسیل ضریب انتقال عنصر سرب در برخی از گونه های گیاهی منطقه ایرانکوه اصفهان در پاکسازی خاکهای آلوده به عنصر سرب

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,458

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_733

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

امروزه در سراسر جهان صنعت و فناوری با سرعتی روز افزون به پیشرفت خود ادامه می دهد اما در این راستا مشکلات و مسائلی ایجاد می شود که مستقیم یا غیر مستقیم، خواسته یا ناخواسته، معلول این پیشرفت ها هستند از جمله این مشکلات می توان به آلودگی های زیست محیطی ناشی از فعالیتهای کارخانه های ذوب فلز و همچنین کارخانه های استخراج عناصر را نام برد .یکی از روشهای مناسب جهت پاکسازی محیط زیست گیاه پالائی است در این روش ازگونه های گیاهی که قادر به انباشته کردن غلظتهای بالائی از عناصر در اندامهای خود باشند به عنوان گیاهان فراانباشت کننده معرفی می شوند استفاده می گردد گونه های فراانباشت کننده باید بیومس بالائی داشته، سرعت رشد مناسب و همچنین بردباری بالایی در برابر غلظتهای بالای عنصر را نیز داشته باشند . این گونه های گیاهی باید توانائی انتقال عناصر را از اندام زیر زمینی به اندام هوائی ( فاکتور انتقال ) در سطح بالائی داشته باشند یکی از مباحث مهم در بحث پالایش خاکهای آلوده در بحث گیاه پالایی فاکتور انتقال عنصر از اندام زیرزمینی به اندام هوائی می باشد . معدن سرب وروی یاما که در 20 کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع گشته است رویشگاه گیاهی خاصی را به وجود آورده است که مناسب جهت ارزیابی گیاهان بومی این منطقه جهت پالایش خاکهای آلوده به عناصر معدنی می باشد . هدف از این بررسی ارزیابی گیاهان مرتعی و بومی این منطقه در یک جایگاه با درجه آلودگی شدید از نظر عنصر سرب می باشد . بدین منظور حداکثر گونه گیاهی در یک جایگاه با درجه آلودگی شدید در سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انتخاب و به مطالعه زیست انباشتگی عنصر سرب در اندام هوائی وزیرزمینی آنها و همچنین فاکتور انتقال عنصر سرب پرداخته گردید .

نویسندگان

فرزاد شنبه دستجردی

کارشناس مرکز تحقیقات جهاد و کشاورزی استان اصفهان .

محمود متین

کارشناس مرکز تحقیقات جهاد و کشاورزی استان اصفهان

محمدرضا یزدانی

کارشناس مرکز تحقیقات جهاد و کشاورزی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حاتمیان زارعی، ا.1379. زیست سالم سازی خاک‌های آلوه به هیدروکربن‌ها ...
  • Andrson, T., 1997. _ Development of phytoremedi ation handbook: consideration ...
  • Assuncao, A. G. L., Schat, H. and Aarts, M. G. ...
  • Baker, A. J. M., R. D. Reves. and S. P. ...
  • Blaylock. M. J., J. Michael, D. E. Salt, E. D ...
  • Choney, R. L., Y. M. Li, J. S, Angle., A. ...
  • Garbisu, C. and I. Alkorta., 2001. _ ;Phyto extraction : ...
  • Klute, A., 1986.، ،Method of soil analysis. Part1: physical methods. ...
  • Raskin, I., and B. D. Enseley (ed)., 2000.، ،Phto remediati ...
  • نمایش کامل مراجع