تأثیر روی بر جذب کادمیم و شاخصهای رشد ذرت

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,024

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_717

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

غلظت کادمیم در اغلب خاکها بین یکدهم تا یک میلیگرم در کیلوگرم متغیر است . غلظت کادمیم در خاک عمدتاً به مواد مادری و میزان هوازدگی خاک بستگی دارد کادمیم و روی از نظر خصوصیات شیمیایی بسیار شبیه به هم بوده و کادمیم جذب شده می تواند در داخل سلول بعضی از وظایف متابولیسمی روی را انجام دهد که این عمل با کمبود روی در گیاه تشدید میشود عنصر کادمیم برای انسان و دام سمی است و علت اصلی سمیت آن میل شدید ترکیبی آن با گروههای تیول SH در آنزیم های پروتئینساز میباشد تحقیقات متعدد مک لاگین و همکاران (1999) حاکی ازآن است که بین گونه های گیاهی از لحاظ جذب کادمیم تفاوتهای زیادی وجود دارد و غلظت آن دراندامهای گیاهی بستگی به اندام گیاه، سن و اثرات متقابل فلزات در غشای سلولی گیاه هنگام جذب دارد کادمیم به صورت سولفید یا ترکیب با عناصر دیگر غالبا بصورت ناخالصی در سنگ معدن روی و سرب یافت می شود . منابع کادمیم در محیط زیست، معادن استخراج خاک فسفات، روی، سرب و مراکز و صنایع ذوبآهن، باطری سازی، تولید لاستیک، آبکاری، تولید پلاستیک و استفاده از کود فسفاتی با ناخالصی کادمیم در مزارع است هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سطوح مختلف روی بر شاخص های رشد و میزان جذب کادمیم توسط گیاه ذرت می باشد

نویسندگان

اسماعیل زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

الهیار خادم

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

سعید شفیعی

کارشناس ارشد خاکشناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • توللی، ح.، سمنانی، ا. 1381. روشهای تجزیه خاکها، گیاهان، آبها ...
  • ثواقبی، غلامرضا و ملکوتی، م، ج. 1379. بررسی نقش روی ...
  • Abdel-S abour, M, F., J. Mmortvedt and J. Kelose. 1998. ...
  • Chaudhry, M., L. D. Balley and C. A. Grant. 1994. ...
  • Mc Laughlin, M. J., D. R. Parker and J. M. ...
  • Mengel, K. and E. A. Kirkby. 1987. Principle of plant ...
  • نمایش کامل مراجع