بررسی همه گیر شناسی اقدام به خودکشی در جامعه شهری ایلام
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMCIRI-35-4_007
تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1404
چکیده مقاله:
چکیده:
زمینه: خودکشی یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در استان ایلام بویژه در سال های بعد از جنگ بوده است. این استان از نظر اقدام به خودکشی دارای بیشترین میزان بروز در کشور است که توجه محققان و مسئولان بهداشتی منطقه و کشور را به خود جلب کرده است.
روش کار: جامعه آماری این پژوهش کل موارد ثبت شده خودکشی و اقدام به خودکشی طی سال ۱۳۹۵ در بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهرستان ایلام بود. مجموع کل افراد بررسی شده از طریق ثبت وقایع جاری ۵۸۲ نفر بود.
یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از این بود که خودکشی در زنان بیشتر از مردان و بیشترین میزان خودکشی در گروه سنی ۲۴-۱۵ سال بود. میزان خودکشی برحسب تحصیلات در بین افراد با تحصیلات دیپلم و میزان اقدام به خودکشی برحسب شغل در بین افراد خانه دار بیشتر بود. این میزان برحسب محل اقدام به خودکشی بیشتر در منزل و بیشترین آمار وسیله خودکشی به وسیله قرص بود که علت اقدام به خودکشی بیشتر افراد مشخص نبود. همچنین بیشترین آمار اقدام به خودکشی برحسب سابقه بیماری در افراد بدون سابقه بیماری و برحسب سابقه خودکشی در بین افراد بدون سابقه خودکشی بود.
نتیجه گیری: آموزش مهارت های زندگی، شناسایی موارد خشونت خانوادگی، ارایه راه کارهای مناسب در حل مشکلات خانوادگی، معرفی دستگاههای حمایتی به مددجو، ارجاع و پیشگیری از جمله اقداماتی است که می توانند در جهت کاهش موارد اقدام به خودکشی موثر باشند.
نویسندگان
حسن تیموری
Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad,Iran
جهانشاه محمدزاده
Faculty of Literature and Humanities, Ilam University, Ilam, Iran
خدیجه امیدی
Islamic Azad University, Ilam, Iran
سمانه قبادی
Islamic Azad University, Eslamabad Gharb Branch, Kermanshah, Iran
حجت اله طهماسبیان
Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :