ارزیابی طبقهبندی بصری اشکال فرسایش حوزه آبخیز نوررود هراز در تصاویر PAN ماهوارة IRS-1D

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_628
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی هادیان امری

کارشناسارشد آبخیزداری و عضو اتحادیه بین المللی علوم خاک ساری

کریم سلیمانی

دانشیار پژوهشی گروه مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ما

سیدرمضان موسوی

مربی پژوهشی گروه مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه مازند

محسن محسنی ساروی

دانشیار گروه احیاء مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه

چکیده

برای مبارزه با فرسایش، برآورد مقدار و شدت آن و شناسایی نقاط حساس به فرسایش الزامی بوده، در این راستا یکی از مهمترین پارامترهای مورد بررسی، وضعیت و موقعیت رخساره های فرسایشی موجود در سطح حوضه های مورد مطالعه می باشد ( عسگری، ).1378 به لحاظ شباهت محتوای مطالعات اشکال فرسایش خاک با ژئومرفولوژی، بی منطق نخواهد بود اگر، بررسی اشکال فرسایش را نوعی تهیه نقشه های ژئومرفولوژیکی بدانیم ( مورگان، ).1986 نقشه برداری زمینی روشی دقیق جهت تهیه نقشه های بزرگ مقیاس است که وقت گیر و هزینه بر بوده، برای سطوح محدود مناسب میباشد ( خیری، ).1383 از اینرو روشهای ارزانتر و سریعتر دیگری جهت تعیین تنوع فضایی فرسایش بویژه در کشورهای در حال توسعه مورد نیاز است ( کوک و دورکمپ، ).1993 استفاده از فناوری سنجش از دور و بکارگیری روشهای فتوگرامتری هوایی و ماهواره ای امکان تولید سریع نقشه و ایجاد موازنه بین زمان و هزینه را فراهم میسازد ( خیری، ).1383 در بررسی حاضر امکان طبقه بندی بصری اشکال فرسایش با استفاده از داده های ماهواره ای، تکنیک RS در نظر «حوضه» مترادف « حوزه آبخیز » مورد ارزیابی قرار گرفته است . لازم به ذکر است در سراسر این مقاله گرفته شد . بر این اساس حوزه آبخیز نوررود هراز مترادف حوضه نوررود هراز عنوان می گردد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.