بررسی اجزای محدود رفتار تیرهای بتنی تقویت شده پلها با مواد کامپوزیتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-3-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عربزاده

مسئول مکاتبات، دانشیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، ایران

رامی عبدالصمد

کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

فرهاد دانشجو

استاد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

نتایج آزمایشگاهی نشان می دهند که تقویت خمشی تیرهای بتنی با پلیمرهای مسلح شده با الیاف کربنی CFRP رضایت بخش است. در این مقاله از روش چسباندن خارجی ) EB ( و جایگذاری نزدیک سطح ) NSM ( برایتقویت تیرهای بتن مسلح در پلها استفاده شده است و میزان کارآمدی روشهای نامبرده بر افزایش ظرفیت خمشی تیرهای بتنی یی که تحت بارهای یکنواخت قرار گرفت هاند، ارزیابی شده است. ابتدا، نتایج آزمایشگاهیسه تیر دارای ویژگیهای مختلف با نتایج به دست آمده از مدل عددی و نتایج محاسبه شده بر اساس آ یین نامه ACI مقایسه شده است. نتایج، سازگاری مناسبی با نتایج مدلهای ساخته شده توسط Ansys دارند. سپستاثیر نحوه آرایش، تعداد لایه ها، مقدار ورق CFRP در روش EB ، و تعداد شیارها و ابعاد شیار در روش NSM و تاثیر مقاوم سازی بر سازه های پیش بارگذاری شده، بر روی شاه تیرهای بتنی واقعی پل 42 ساله ایInterstate که توسط Aidoo و همکارانش، به نام نمونه کنترل و نمونه های تقویت شده به روش EB و NSM تحت بار یکنواخت تا مرحله شکست، مورد آزمایش قرار گرفته بودند، به وسیله مدلهای رایانه ای، ساخته شده و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهند که نمودار بار- تغییر مکان با نتایج آزمایشهای گزارش شدهتطابق خوبی دارند، وبا افزایش نسبت CFRP در مقطع، ظرفیت باربری نمونه ها تا % 30 افزایش یافته، ولی با تغییر تدریجی تعداد لایه های ورق CFRP از 4 لایه در وسط تا یک لایه در نواحی تکیه گاه در طول تیر نسبت به تیر کنترل افزایش مقاومت برابر 3/ 32 % است. همچنین با افزایش یک نسبت یکسان از CFRP ، تیرهای تقویت شده به روش NSM ، به مقاومت نهایی بیشتری)% 10 ( نسبت به تیرهای تقویت شده به روش EB رسیده اند. در ضمن مقاومت نهایی تیرهای تقویت شده به پیش بارگذاری تیرها وابسته نیست

کلیدواژه ها

بتن مسلح، پل، تقویت خمشی، CFRP ، چسباندن خارجی، جایگذاری نزدیک سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.