فراوانی سرمی توکسوپلاسموز در زنان در آستانه ازدواج در شهرستان بروجرد در سال ۱۳۹۹، لرستان، ایران

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_YAFTE-27-3_007

تاریخ نمایه سازی: 18 آبان 1404

چکیده مقاله:

مقدمه: توکسوپلاسما گوندی یکی از شایع ترین انگل های تک یاخته ای با توزیع گسترده در جهان است. اطلاع از میزان فراوانی توکسوپلاسموز در زنان در آستانه ازدواج می­تواند معیاری جهت تعیین احتمال سقط یا مرگ جنین، زایمان زودرس و میزان بروز توکسوپلاسموز مادرزادی باشد. مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی–مقطعی در سال ۱۳۹۹، در مجموع ۳۸۵ نمونه سرم از زنان در شرف ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه پیش از ازدواج شهرستان بروجرد، به روش در دسترس جمع آوری و با روش الایزا وجود ایمنوگلوبولین­های جی (IgG) و ایمنوگلوبولین ام (IgM) ضد توکسوپلاسما گوندی سنجیده شد. نتایج در نرم افزار SPSS۱۶ با استفاده از آزمون­های آماری مربع کای و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ­ها: از مجموع ۳۸۵ فرد آزمایش شده؛ ۲۵۳ نفر (۷/۶۵ %) دارای IgG  ضد توکسوپلاسما، و ۸  نفر (۱/۲ %) IgM ضد توکسوپلاسما بودند. بالاترین درصد وجود آنتی بادی IgG  با ۳/۷۱ % در بین زنان با رده سنی ۲۱ تا ۳۰ سال بود. ارتباط معنی­داری بین وجود IgG ضد توکسوپلاسما و سن وجود داشت (۰۰۱/۰=P)؛ بین سایر متغیرها و وجود IgG و IgM ضد توکسوپلاسما ارتباط معنی­دار آماری مشاهده نشد (۰۵/۰< P). بحث و نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که میزان فراوانی سرمی توکسوپلاسموز در جمعیت مطالعه شده در بروجرد قابل توجه است. انجام اقدامات بهداشتی لازم به منظور کنترل و پیشگیری از عوارض این عفونت انگلی در زنان در شرف ازدواج ضروری است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد سرداری

Department of Medical Parasitology and Mycology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

فائزه فروغی پرور

Department of Medical Parasitology and Mycology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dubey JP. Outbreaks of clinical toxoplasmosis in humans: five decades ...
  • Sadeghi Dehkordi Z, Partoandazanpour A, Adolmaleki N. Seroprevalence and risk ...
  • Shahighi M, Heidari A, Keshavarz H, Bairami A, Shojaee S, ...
  • Sroka S, Bartelheimer N, Winter A, Heukelbach J, Ariza L, ...
  • نمایش کامل مراجع