بررسی اثر کاشت بهاره و پائیزه و تراکم مناسب برصفات زراعی آویشن باغی در شهرستان کرمان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 637

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_285

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

آویشن باغیThymus vulgaris L.) گیاهی دارویی و ادویه ای که استفاده زیادی در صنایع غذایی،داروسازی،کنسروسازی و صنایع آرایشی بهداشتی دارد.به منظور بررسی اثر زمان کاشت بهاره و پائیزه و تراکم بوته بر عملکرد آویشن باغی در شهرستان کرمان آزمایشی در سال زراعی 91-90 در ایستگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان با طرح اسپیلت پلات در قالب بلوکهای کامل تصافی در چهار تکرار انجام شد.در این بررسی دو تاریخ کاشت شامل (پاییزه و بهاره) و چهار تراکم شامل( 8 و11و16و 33بوته در متر مربع مورد مطالعه قرارگرفت . صفات مورد بررسی شامل ارتفاع بوته، عملکرد وزن تر، عملکرد وزن خشک و عملکرد اقتصادی گیاه بود. سپس نتایج یادداشت برداری شده با نرم افزار آماری MSTAT-C آنالیز و مقایسه میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن انجام گردید. طبق نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس مشخص گردید اثر تاریخ کاشت و تراکم بر صفات مورد نظرمعنی دار واثر متقابل تاریخ کاشت تراکم بر صفات فوق معنی دار نشد. بیشترین ارتفاع بوته معادل29/12سانت ی متر، وزن تر معادل 4/71کیلوگرم در متر مربع، وزن خشک معادل2/15کیلو گرم در متر مربع ،عملکرد اقتصاد ی معادل 1/93 کیلوگرم در متر مربع از تاریخ کاشت پا ییزه بدست آمد .همچنین بیشتر ین عملکرد وزن تر بوته ، وزن خشک بوته وعملکرد اقتصادی از تراکم 33 بوته در متر مربع بدست آمد.با توجه به نتایج بدست آمده دراین آزمایش می توان گفت که تاریخ کاشت پائیزه ( 15 آبان ) با تراکم 33 با توجه به هدف پژوهش با عملکرد اقتصاد ی بیشتر ی در شرا یط آب و هوایی کرمان قابل توصیه می باشد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

وفا شهیدی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقت کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

بهمن پناهی

استادیار و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورز

محمدرضا کدوری

مربی پژوهشی و عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی

رزیتا کبیری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ جم د، ز.1388.آویشن مرزه های ایران.انتشارات موسسه تحقیقاتجنگلها ومراتع ...
  • خواچه پور، م پئیز1376.اصول و مبانی زراعت .نگارش جلد دوم.انتشارات ...
  • -قاسمی _ ر.ریاحی دهکردیمونوید، ع ر. سال 1384.بررسی اثر تیمارهای ...
  • -Filippo DAntuono، L.Moretti، A. and Lovato، A.F. S.2002.Seed yield، yiel ...
  • -Franke R. and Schilcher, H. 2005. Chamomile: idustrial profile. CRC ...
  • pp :99-1 02. ؛ -Prakash V .Leafy spices .CRC Press ...
  • نمایش کامل مراجع