بررسی تاثیر منبع و مقدار کود آلی با وبدون پرلیت بر رشد و نمو گیاه دارویی اکیناسه در محیط کشت گلدانی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بناگر

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

چکیده

گیاهان دارویی در تامین سلامت و درمان بشر نقش بسزایی دارند . صنعت داروسازی امروزه به دنبال استفاده از مواد ارگانیک برای تولید انواع داروها می باشد . بطور کلی در تولید گیاهان دارویی هدف، افزایش میزان ماده موثره و ماده خشک گیاهی است که برای نیل به این هدف انتخاب بستر مناسب کشت، نوع گونه گیاهی ، مدیریت صحیح زراعی وحاصلخیزی خاک نقش عمده ای را ایفا می کنند . اکیناسه پورپورا Echinacea purpura گیاهی است علفی، از خانواده کمپوزیته و بومی آمریکای شمالی با گلهای مخروطی و بنفش رنگ که در ایران به نام سرخارگل، شناخته می شود بومیان آمریکا از این گیاه برای درمان مارگزیدگی ، تب و زخم های قدیمی و مزمن استفاده می کردند و مهاجرین بعدها آن را به عنوان داروی خانگی برای سرما خوردگی و آنفولانزا به کار بردند . در 50 سال اخیر این گیاه به دلیل خواص ضد ویروسی ،ضد قارچی و ضد باکتریایی شهرت جهانی یافته است و در درمان ایدز هم به کار می رود . این گیاه هم اکنون به عنوان تصفیه کننده خون،ضدعفونی کننده وآرام بخش معرفی می شود با توجه به اینکه میزان حاصلخیزی و خصوصیات فیزیکی خاک می تواند نقش موثری را درتولید ماده خشک گیاهی بازی کند دراین آزمایش تاثیرمنبع وسطوح مختلف کودهای آلی با وبدون پرلیت بررشد و نموومیزان ماده خشک تولیدی گیاه اکیناسه مورد بررسی قرارگرفته است .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.