تاثیر تغذیه معدنی ازت وپتاسیم و آبیاری روی ترکیب عناصر در برگ پرتقال تامسون ناول

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,393

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_418

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

برای کسب حداکثر محصول با کیفیت مطلوب، دسترسی به حد مطلوب عناصر غذایی ضروری است . از این جهت برآورد مقدار کود مورد نیاز از مسائل اصلی علم تغذیه گیاهی می باشد . در آزمایشی در یک خاک با حاصلخیزی کم در افریقای جنوبی بالا ترین عملکرد پرتقال والنسیا را با فرمول 100-200-200 کیلو گرم در هکتار بدست آورده است در فلوریدای آمریکا در یک خاک شنی مصرف ازت 150 تا 210 کیلو گرم در هکتار در باغات پرتقال بدون آبیاری و 240 تا 290 کیلو گرم در هکتار در باغات تحت آبیاری می باشد ). 6) ازت بیشتر از سایر عناصر روی رشد و ملکرد مرکبات مؤثر است . طبق گزارش برخی محققین مصرف زیاد کود پتاسه و کم کود ازته باعث کاهش مقدار عنصر منیزیم در برگ پرتقال والنسیا می شود، علاوه براین مقدار زیاد کود ازته موجب کاهش عناصر فسفر و پتاسیم در برگ می گردد وانر ) (1992 گزارش نمود که ازت برگ با افزایش کود ازته افزایش یافت . درصورتیکه افزایش کود ازته ، مقادیر فسفر و پتاسیم را کاهش داد . اما کاربرد پتاسیم در ترکیب عناصر برگ اثری نداشته است . کوا جیو و همکاران ) ) 2000 گزارش نمودند که تیمارهای ازت و پتاسیم روی کیفیت میوه از سال دوم کود دهی معنی دار شده اند که به غلظت عناصر خاک بستگی داشته است در خاک با پتاسیم بالا ، افزایش پتاسیم موجب کاهش اندازه میوه شده است در صورتیکه در خاک با پتاسیم پائین بر عکس موجب درشتی میوه شده است . ازت موجب افزایش مواد جامد محلول شد بیاری قطره ای و میکروجت مهمترین روش های آبیاری هستندکه ناحیه ریشه را بصورت جزیی خیس می نمایند . کاربرد آبیاری قطره ای و میکروجت نه تنها آب مورد نیاز مرکبات را تا مین می کند بلکه در حقیقت مهمترین عوامل مورد نیاز جهت کنترل آب و دسترسی عناصر غذایی و تهویه را نیز تامین می نماید. مرکبات از جمله درختانی است که نسبت به آب به ویژه در مرحله رشد و نمو میوه عکس العمل مثبتی نشان می دهد . نیاز آبی مرکبات جهت عملکرد بالا با توجه به اقلیم،خاک،رقم و پایه متفاوت است . چندین روش جهت برنامه ریزی آبیاری مرکبات بر اساس عوامل محیطی یا فیز یولوژیکی و خاکی پیشنهاد شده است . از آنجاییکه رطوبت مطلوب گیاهان بیشتر تابع پتانسیل رطوبت است تا مقدار رطوبت در خاک از این رو می توان گفت عملی ترین روش جهت تهیه شرایط رطوبتی مطلوب گیاه با پتانسیل ما تریک تعیین می گردد . اگر تانسیومتری که پتانسیل ماتریک را اندازه گیری می نماید حدودا رقمی بزرگتر از 200 سانتی متر را نشان می دهد باید مطمن بود که میزان رطوبت به منطقه ریشه گیاه یک عامل محدود کننده نمی باشد

نویسندگان

بیژن مرادی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

شهرام بی آزار

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

یعقوب محمدعلیان

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chartzoulakis K.S. and N.G. Michelakis. 1992. The effect of soil ...
  • Dasberg _ S.1992. Irrigation management and citrus production Proc. Int. ...
  • Koo.r . C.1985. Potassium nutrition of citrus. pp. 1077- 1086.In:(R.D. ...
  • Quaggio. J.A .and H _ Cantarella. D. Mattos _ J. ...
  • Stewart . I. And T.A. Wheaton. 1965. A nitrogen Source ...
  • Vanniere _ H, and J.Marchal. 1992 .Rootstock and nutrition trials ...
  • نمایش کامل مراجع