اثر کودهای روی ، منیزیم و منگنز بر عملکرد کمی و کیفی پرتقال محلی دلفارد
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_197
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر محلول پاشی سولفات روی، منگنز و منیزیم بر ویژگی های کمی و کیفی محصول پرتقال محلی دلفارد آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل فاکتورهای، سولفات روی در دو سطح( 0 و 1 گرم در لیتر)، سولفات منگنز در دو سطح ( 0و 2 گرم در لیتر) و سولفات منیزیم نیز در دو سطح ( 0و2/5 گرمدر لیتر )در سه تکرار انجام شد. هر پلات آزمایشی دارای یک درخت و آزمایش در مجموع با 24 درخت انج ام شد. نتایج به دست آمده از آزمایش نشان داد که محلول پاشی سولفات روی، منگنز و منیزیم و نیز برهمکنش آن ها بر افزایش محصول نسبت به شاهد در سطح یک درصد معنی دار بوده است. بررسی های اقتصادی نشان داد که بهترین تیمار از نظرافزایش محصول تیمار مرکب محلول پاشی 1 گرم در لیتر سولفات روی ، 2 گرم در لیتر سولفات منگنز و2/5گرم در لیترمنیزیم بود، به گونه ای که میانگین محصول را از 21200 کیلوگرم در هکتار در تیمار شاهد به 26600 کیلوگرم در هکتار افزایش داد. نتایج نشان داد که اثر کودروی برمیزان عملکرد معنی دار بود. همچنین برهمکنش منیزیم ومنگنز باعث افزایش ویتامین ث در میوه شد. به علاوه محلول پاشی سولفات منگنز به تنهایی نیز موجب افزایش معنی دار ویتامین ث و عملکرد شد. اثرات متقابل روی ، منگنز و منیزیم بر ویتامین ث نیز معنی دار گشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عادله حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی
بهمن پناهی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کرمان ایران
جواد سرحدی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات جیرفت کرمان ایران
سونیا بهره مندی
کارشناسی ارشدباغبانی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :