تاثیر محلول پاشی کلرور کلسیم و سالیسیلیک اسید در قبل از برداشت بر ماندگاری و کیفیت گل رز رقم سنسیرو
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 482
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_191
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
این تحقیق در سال 1389 در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با هدف بررسی اثرات محلو لپاشی قبل از برداشت سطوح سالیسیلیک اسید و کلرور کلسیم بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو انجام گرفت. جهت انجام اینآزمایش گلهای رز در معرض محلو لپاشی کلرور کلسیم در چهار سطح( 0و150و 300 و 600 میلیگرمدر لیتر)وسالیسیلیک اسید در چهار سطح ( 0و200و400 و 800 میلیگرم در لیتر) قرار گرفتند که محلو لپاشی در دو مرحله بافاصله زمانی یک هفته از هم در گلخان ه انجام شد. سپس از گلهای محلو لپاشی شده شاخ ههایی یکنواخت و یکسان تهیه وبه آزمایشگاه منتقل کرده و در داخل آب مقطر قرار داده شدند. بعد از 48 ساعت اقدام به ارزیابی صفات متعددی از قبیل ماندگاری، ، نشت الکترولیت برگ ، درصد بازشدن غنچه گل و درصد خمیدگی گردن گلاندازه گیری گردید. نتایج اینآزمایش نشان داد که استفاده از سطوح مختلف کلرور کلسیم تاثیر معنی داری بر بازشدن غنچه گل و خمیدگی گردن گل داشته است بطوری که غلطت 600 میلی گرم در لیتر بیشترین تاثیر را بر صفات ذکر شده داشته است. غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید نیز توانست تاثیر معنی داری بر ماندگاری ، نشت الکترولیت برگ و درصد بازشدن غنچه گل داشته است و غلظت 800 میلی گرم در لیتر نسبت به سایر تیمارها بیشترین تاثیر را داشته است. استفاده توام از سالیسیلیک اسید و کلرورکلسیم توانست تاثیر معنی داری بر ماندگاری ودرصد بازشدن غنچه گل داشته باشد. طبق نتایج بدست آمده تیمارa2b4(کلرور کلسیم 150 و سالیسیلیک اسید 800 میلی گرم در لیتر) توانست ماندگاری در مدت زمان 30 روز را از18/80 به28/40روز افزایش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده طیبه موسوی پژمان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، گروه باغبانی، ابهر، ایران
سیدنجم الدین مرتضوی
استادیار مدعودانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
امراله نبی گل
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :